Najnovije vesti
Home / Vesti / Zaječar: U prostorijama Crvenog krsta otvara se VOLONTERSKI CENTAR
Zaječar: U prostorijama Crvenog krsta otvara se VOLONTERSKI CENTAR

Zaječar: U prostorijama Crvenog krsta otvara se VOLONTERSKI CENTAR

Crveni krst Zaječar u novoj 2020. godini, najviše pažnje posvetiće mladim volonterima, koji su najbolji deo te humanitarne organizacije, navodi se u saopštenju Crvenog krsta.

Kako se još navodi, volonteri se nesebično odazivaju svakom pozivu i učešćem u akcijama šire ideju humanosti među ljudima. Budući da je Crveni krst Zaječar i njihova kuća, sutra, 10. decembra, u prostoru u Krfskoj ulici, biće otvoren Volonterski centar, gde će nove generacije moći da se okupljaju, organizuju akcije i druže se. Istovremeno, u istom prostoru, počeće sa radom i Klub starih za koje je Crveni krst osmislio razne aktivnosti.

Nakon otvaranja Volonterskog centra, počeće dvodnevna obuka za dvadesetak volontera iz Zaječara, Boljevca i Majdanpeka na realizaciji programa Crvenog krsta Srbije „Promocija humanih vrednosti“. Otvaranju će prisustvovati direktori osnovnih škola Ljuba Nešić i Desanka Maksimović, koji će, kao partneri na programu, svečano potpisati sporazum о saradnji sa Crvenim krstom.

Kako još dodaju u Crvenom krstu, događaju će prisusutvovati i predstavnici Megatrend univerziteta, koji su svojim denatorstvom pomogli u opremanju prostora.

Početak je zakazan za 11.00 sati.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>