Najnovije vesti
Home / Društvo / Zaječar: U nedelju na trgu besplatna kontrola krvnog pritiska
Zaječar: U nedelju na trgu besplatna kontrola krvnog pritiska

Zaječar: U nedelju na trgu besplatna kontrola krvnog pritiska

Ovog vikenda u okviru kampanje „Ne dozvoli da pukne“ besplatne kontrole krvnog pritiska u četiri grada

Beograd, 27. april 2018. – Svaka druga osoba u Srbiji boluje od visokog pritiska, a hipertenzija je najznačajniji faktor rizika – nelečeni visoki krvni pritisak za posledicu ima 69 odsto infarkta srca i čak 84 odsto moždanih udara. U Srbiji od bolesti srca i krvnih sudova svake godine umre više od 50.000 ljudi.

Hemofarm fondacija započela je kampanju “Ne dozvoli da pukne” koja za cilj ima podizanje zdravstvene kulture i podsticanje ljudi na redovne kontrole krvnog pritiska. U okviru ove kampanje, Hemofarm fondacija uz podršku Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, pokrenula je i inicijativu da u Srbiji bude ustanovljen Nacionalni dan borbe protiv visokog krvnog pritiska.

U okviru kampanje „Ne dozvoli da pukne“ 28. i 29. aprila biće učinjen i konkretan korak u preventivnom delovanju protiv hipertenzije kada će građani u Srbiji biti u mogućnosti da besplatno izmere svoj krvni pritisak i dobiju savete od lekara.

Preventivni pregledi odnosno merenje krvnog pritiska biće organizovano u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Zaječaru.

Na gradskom trgu u Zaječaru mogu se obaviti pregledi i dobiti saveti u nedelju, 29. aprila, od 10-14h.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>