Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar: Sutra počinje Uskršnji bazar sa pratećim manifestacijama
Zaječar: Sutra počinje Uskršnji bazar sa pratećim manifestacijama

Zaječar: Sutra počinje Uskršnji bazar sa pratećim manifestacijama

Privredna komora Srbije -Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga, u saradnji sa ustanovom Centar za kulturu i turizam CEKIT i ove godine organizuje manifestaciju „Uskršnji bazar“.

„Uskršnji bazar“ počinje sutra svečanim otvaranjem i traje do 8. aprila na glavnom gradskom trgu. Sajam će otvoriti Dragan Stevanović državni sekretar u Ministarstvu privrede, a očekuje se i veliki broj privrednika.

Izlagačima je, kao i prethodnih godina, obezbeđen besplatan izlagački prostor.

Uskršnji bazar će 6. i 7. aprila biti otvoren od 09:00 do 20:00, a u subotu, 8. aprila, od 09:00 do 15:00.

„Očekuje nas veliki broj raznovrsnih proizvoda, tradicionalnih rukotvorina, hrane, pića, suvenira i ukrasa, sa više od 100 izlagača iz cele Srbije“, rekao je Dejan Tošić direktor Privredne komore Srbije -Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog upravnog okruga. Tošić je najavio i prateći program Uskršnjeg bazara.

U okviru Uskršnjeg bazara biće organizovani i prateći događaji. 7. aprila u Pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“  od 19 sati biće odigrana predstava „Moj grad čaroban i mlad“.

U Omladinskom centru u Zaječaru organizuje se 5. po redu humanitarna akcija u saradnji sa fondacijom „Iskorak“ – ponovno druženje sa nastavnicima osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Zaječar uz gitaru i harmoniku. Ulaznice po ceni od 200 dinara važe i za predstavu u pozorištu i za humanitarnu akciju u Omladinskom centru.

Sonja Pavković profesor u ekonomskoj trgovisnkoj školi u Zaječaru je idejni tvorac predstave “Moj grad čaroban i mlad“ i izrazila je veliko zadovoljstvo zbog saradnje sa Komorom u Zaječaru, i naglasila da je osnovni cilj da se mladim ljudima pokažu aspekti života Zaječara u prošlosti, što i jeste tema ove predstave.

Nastavnik srpskog jezika u OŠ „Desanka Maksimović“ Stevan Jovanović je rekao da mu je bilo zadovoljstvo da sarađuje sa dramskom družinom, a Olga Pavković student, takođe je svojim scenarijom bila deo cele priče.

Stanoje Jovanović direktor zaječarske muzičke škole najavio je koncert nastavnika muzičke škole u Omladinskom centru u Zaječaru. Žurka počinje u 21 sat.

Dejan Perić iz fondacije Iskorak već duže vreme sarađuje sa Privrednom komorom Srbije -Regionalnom  privrednom  komorom  Zaječarskog i Borskog upravnog okruga. U pitanju su brojne humanitarne akcije.

Sav prihod prikupljen od prodatih ulaznica ide glumačkoj družini učenika srednjih škola „Per aspera ad astra“ iz Zaječara za dalju realizaciju projekta „Moj grad čaroban i mlad“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>