Najnovije vesti
Home / Kultura / Zaječar: Sutra počinje 32. Festival mladih pesnika
Zaječar: Sutra počinje 32. Festival mladih pesnika

Zaječar: Sutra počinje 32. Festival mladih pesnika

32. Festival mladih pesnika “Dani poezije 2017” otvara se sutra, 25. maja promocijom knjige „Filozofi u pižamama“ u Matičnoj biblioteci „Svetozar Marković“ u Zaječaru sa početkom u 11 sati.

U Gimnaziji u Zaječaru sa početkom u 13 sati  održaće se Program pod nazivom Mladi i zdravi kao ruža -poezija u obrazovnom sistemu. Na tribini će govoriti  Dragan Đorđević, Marjan Čakarević i Sonja Veselinović.

U Radul begovom konaku istog dana od 19 sati predstaviće se pesnici članova Udruženja osoba sa invaliditetom i lica sa posebnim potrebama.

Svečano otvaranje 32. Festivala mladih pesnika “Dani poezije 2017” zakazano je za 20 sati u Radul begovom konaku.

Ova manifestacija traje do 27. maja kada će nastupiti  finalista Jovana Bojović iz Podgorice, Ersan Muhović iz Novog  Pazara, Mladen Samardžić iz Ribara, Seniha Papić iz  Tutina, Marta Radovanović iz Beograda, Nikolina Đorđević iz Pančeva i Barbara Delać iz Podgorice. Ovom prilikom će biti dodeljena nagrada „Sergije Lajković“ za poseban doprinos i afirmaciju književnog stvaralaštva mladih.

Detaljan program i satnicu  32. Festivala mladih pesnika “Dani poezije 2017” pogledajte ovde .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>