Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar: Sutra odbornici o povećanju poreza na imovinu
Zaječar: Sutra odbornici o povećanju poreza na imovinu

Zaječar: Sutra odbornici o povećanju poreza na imovinu

Sutra, 22. novembra održaće se 117. sednica Skupštine grada Zaječara.

Na dnevnom redu sednice naći će se Predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti po zonama za utvrđivanje poreza na imovinu za 2017.godinu.

Odbornici će razmatrati i predlog odluke o utvrđivanju koeficijenata za nepokretnosti po zonama, i prosečnih cena odgovarajućih nepokretnosti na osnovu kojih je za 2016.god utvrđena osnovica poreza na imovinu obveznika koji ne vode poslovne knjige u najopremljenijoj zoni.

Podsetimo, na sednici  Gradskog  veća održanoj  4. novembra,  većnici su utvrdili Predlog odluke o utvrđivanju stope poreza na imovinu, kojim se sadašnja stopa od 0,3% povećava na 0,4%.

Nakon sednice gradskog veća upućen je i javni poziv za učešće u javnoj raspravi za oba predloga, a inicijative, prelozi, sugestije i komentari mogli su se dostaviti  u pisanom i elektronskom obliku do 18. odnosno,  19.novembra 2016.god.

Na sednici Skupštine biće reči o Odluci o osnivanju Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju“ Zaječar, kao i o Odluci o snadbevanju vodom za piće na teritoriji grada Zaječara.

Na dnevnom redu 117. sednice nalazi se i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o Gradskoj upravi grada Zaječara i Odluka o Stručnoj službi za skupštinske poslove Skupštine grada.

Početak sednice zakazan je za 9h.

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>