Najnovije vesti
Home / Vesti / Zaječar: Stopa kriminaliteta smanjena za 9 %, U CILJU ŠTO VEĆE BEZBEDNOSTI PUŠTEN U RAD VIDEO NADZOR
Zaječar: Stopa kriminaliteta smanjena za 9 %, U CILJU ŠTO VEĆE BEZBEDNOSTI PUŠTEN U RAD VIDEO NADZOR

Zaječar: Stopa kriminaliteta smanjena za 9 %, U CILJU ŠTO VEĆE BEZBEDNOSTI PUŠTEN U RAD VIDEO NADZOR

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, posetio je danas Policijsku upravu u Zaječaru gde je, u okviru projekta Umrežavanje video nadzora, koji se realizuje u celoj Srbiji u cilju povećanja bezbednosti dece i građana, pustio u rad sistem za video nadzor koji pokrivaju 22 kamere instalirane u Zaječaru. 

Zaječar je nedavno započeo realizaciju projekta postavljanja video nadzora na svim važnim gradskim saobraćajnicama u gradu, sa ciljem da grad na Timoku bude bezbedniji grad u kome  će se neko dobro razmisliti da li će da izvrši bilo koje krivično delo. Projekat se, prema rečima ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, realizuje u celoj Srbiji u cilju povećanja bezbednosti građana i bržeg reagovanja policije, prilikom izvršenja nekog krivičnog dela.

„Novi projekat Umrežavanja video nadzora, kamera, koje povezuju gradove, opštine, putne pravce, saobraćajnice, škole i vrtiće sa policijskim stanicima i kroz jedan kompleksan sistem video nadzora, a u narednim fazama i kroz softver, omogućiće prepoznavanje tablica i lica, i time ćemo povećati apsolutnu bezbednost na teritoriji čitave zemlje. Ovo je prva B faza koja se danas pušta u rad u Zaječaru. Omogućiće da ove 22 kamere koje trenutno postoje u gradu, povežu video nadzor na svim važnim gradskim saobraćajnicama i na takav način obezbedimo da Policijska uprava ima stalni nadzor i prati  šta se dešava u gradu, da ukoliko se dogodi izvršenje nekog krivičnog dela može brže da reaguje i da time povećamo bezbednost građana“, rekao je Stefanović i dodao:

„U sledećoj fazi projekta, za koji očekujem da ćemo da je završimo do kraja sledeće godine, povezaćemo škole i najveći deo vrtića sa Policijskom upravom, mislim na školska dvorište i obodne delove, da bismo omogućili da sva ona lica koja bi da dođu u škole, naude našoj deci, da im nude drogu ili bilo šta slično, znaju da su 24 sata pod budnim okom policije. Onda nema šale, nema opravdanaja, onda imamo samo oštre sankcije koje se primenjuju“.

Stefanović se osvrnuo i na rad Policijske uprave u Zaječaru u kojoj je zabeležena manja stopa kriminaliteta u odnosu na isti period prošle godine, za čak 9 odsto.

„Kao ministar unutrašnjih poslova moram da kažem da sam zadovoljan radom Policijske uprave. Mi imamo, u odnosu na isti period prethodne godine, pad stope kriminaliteta od oko 9 odsto, što ocenjujem kao veoma dobro, nije bilo izvršenja težih krivičnih dela i nije bilo značajnijih narušavanja javnog reda i mira. Mi ćemo se truditi da materijalno i finansijski, opremom, vozilima, pomognemo da policajci u ovom delu Srbije imaju lakši rad. Mi smo do sada već dopremili neku opremu, očekujemo da ove godine stignu nova vozila“, istakao je Stefanović.

On je napomenuo da Vlada Republike Srbije zajedno sa svim ministarstvima nije zaboravila istočnu Srbiju, nije zaboravila Zaječar i da će naporno raditi na svim sferama, od ekonomije do bezbednosti, da građani osećaju podršku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>