Najnovije vesti
Home / Bor / Zaječar: Šta su lopovi krali sredinom prošlog veka
Zaječar: Šta su lopovi krali sredinom prošlog veka

Zaječar: Šta su lopovi krali sredinom prošlog veka

Danas su lopovi mahom profesionalci, bahati, brzi i odlučni da ojade supermarket, menjačnicu, zlataru, porodične i vikend kuće i za stotine i hiljade evra. Nekada su krale „obične“ komšije, koji su crveneli od stida kada ih otkriju.

Zaječarska štampa u tekstovima objavljivanim polovinom prošlog veka piše o ženi iz susedne borske opštine koja krade štof u zaječarskim prodavnicama, ali i o jednom kradljivcu bicikala.

U tekstu pod nazivom „Specijalista“ za krađu tekstila“ list Timok piše:

„Tridesetpetogodnšnja Kupina Stanković, iz Donje Bele Reke, kod Bora, zapažena je jednog pijačnog dana da mnogo „pazari“ po tekstilnim radnjama u Zaječaru. Tek što je obišla nekoliko prodavnica, otkrivena je kradljivica u Robnoj kući „Kraljevica“.

U tekstu se još navodi da je u Sekretarijatu unutrašnjih poslova sveden bilans njene „kupovine“.

„Iz radnje „Ukus“ ukrala je šest metara puplina, iz „Velura“ 14,20 metara dezenirane svile.

Istog dana organi unutrašnjnh poslova izvršili su pretres Kupininog stana u Donjoj Beloj Reci i pronašli 11 metara tropikal štofa, oko tri metra šifona, blizu devet metara belog i 18,60 metara srpskog platna. Ovu robu Kupina je pokrala iz trgovinske radnje „Prvi maj“ i trgovinskog preduzeća „Kolektiv“ u Boru.

Pred organima Sekretarijata unutrašnjih poslova kradljivica je najpre pokušala da se pretstavi pod lažnim imenom, ali je na kraju priznala da je krala, »pošto joj je prvi put pošlo za rukom“, koristeći nesmotremost prodavaca“.

Interesantna je i priča o jednom zaječarskom kradljivcu bicikala, pod naslovom „Kratka vožnja“.

„Dok je Dragoljub Panić, službenik Timočkog električnog preduzeća u Zaječaru bezbrižno sedeo u kafani „Deligrad“, a bicikl ostavio pored trotoara, besposličar Haziraj Ajeta Hazir seo je na bicnkl i pojurio kroz grad. Ali, tek što je krenuo, prepoznao je i njega i bicikl poslastičar Petar Duduković koji je alarmirao građane i oni su uhvatili kradljivca.

Ovaj besposličar, bez stalnog mesta boravka, osuđivanje je i ranije zbog krađa“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>