Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar: Sportskom savezu uručena oprema i rekviziti vredni 7.500 evra
Zaječar: Sportskom savezu uručena oprema i rekviziti vredni 7.500 evra

Zaječar: Sportskom savezu uručena oprema i rekviziti vredni 7.500 evra

U okviru projekta „Sport u škole“, koji sporovodi Savez za školski sport sa Ministarstvom za sport i omladinu, danas je potpisan ugovor u prostorijama Sportskog saveza u Zaječaru.

Zaječarskom Sportskom savezu  uručeno je pet kompleta opreme i rekvizita ukupne vrednosti 7.500 evra. Dodeljena oprema biće upravo najviše od koristi profesorima i koordinatorima Sportskog saveza grada Zaječara, koji će je koristiti za rad sa decom predškolskog i školskog uzrasta.

Predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković je prilikom potpisivanja ugovora istakao da je važno da se kod dece stvaraju zdrave sportske navike.

„Ovaj projekat uživa veliku podršku Ministarstva omladine i sporta i on se širi, što je po meni jedna od najvećih priča. Deca prepoznaju naše projekte.  Mi smo ranije već ovde doneli dva paketa rekvizita a danas još pet i ukupna vrednost ovih paketa  je negdo oko 700 hiljada dinara i taj novac je zarađen na svetskom školskom prvenstvu u odbojci prošle godine. I jako je bitno da se lokalna samouprava u Zaječaru zajedno sa Sportskim savezom uključila i prepoznala ovaj naš program, istakao je Tanasković.

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić je rekao da želi da zna šta Sportski savez radi na lokalu.

„Mnogi danas ne znaju šta je suština sportskog saveza. Sportski savez je odgovoran za čitav sport na lokalu“.

„Svi dobro znamo da jedan dinar uložen u sport se višestruko vraća kroz štednju lečenja naših građana i mi na ovaj način zajedno štedimo naš novac i stvaramo zdraviju omladinu,“ rekao je Peruničić.

Dane Korica savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije je ovom prilikom rekao da grad Zaječar uvek ima sluha za sport, bilo da je u pitanju projekat Sport u škole, bilo da je reč o Krosu RTS-a.

Vladislav Milojević član Privemenog organa grada Zaječara izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora i rekao da je važno da se deca bave što više sportom.

Podsetimo, u proteklom periodu su potpisivani su ugovori sa profesorima fizičkog vaspitanja, a u vezi realizacije programa Sportskog saveza u saradnji sa osnovnim školama pod nazivom „Sport u škole“.

Kroz program je radno angažovano osam profesora fizičkog vaspitanja, koji nisu u radnom odnosu. Oni će biti angažovani da pomažu učiteljima u realizaciji programa nastave fizičkog vaspitanja od 1.  do  4. razreda u svih 11 zaječarskih osnovnih škola.

Projekat je počeo 2012. godine i kroz projekat je prošlo 2000 učenika uzrasta od prvog do četvrtog razreda, i to su deca koja ne treniraju ili nemaju mogućnosti da treniraju i pod stručnim nadzorom je profesora fizičkog vaspitanja. Tu se kroz igru i zabavu uče prvi koraci u bavljenju sportom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>