Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar šesti put najbolji organizator Kros serije RTS-a
Zaječar šesti put najbolji organizator Kros serije RTS-a

Zaječar šesti put najbolji organizator Kros serije RTS-a

Grad Zaječar je ove godine izabran za najboljeg domaćina Kros serije RTS-a. Inače, ovo je šesti put da Zaječar dobija priznanje najuspešnijeg  organizatora ovog takmičenja u Srbiji.

Ovim povodom u gradskoj upravi  u Zaječaru održana je prigodna svečanost kada  su i  uručene nagrade Kros serije RTS-a- Gradu Zaječaru, Školskoj upravi i Sportskom savezu.

Gradonačelniku Zaječara Velimiru Ognjenoviću uručen je zlatnik, pehar je pripao predsedniku Sportskog saveza grada Zaječara  Dragiši  Simonoviću,  a dodeljena je i posebna zahvalnica za najboljeg organizatora krosa.

Gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović se ovom prilikom zahvalio predstavnicima Kros serije RTS-a, ali i Sportskom savezu grada Zaječara i naglasio da je Zaječar sada  i potvrđeno-najbolji organizator.

„Na ovaj način pokazujemo društvenu odgovornost prema deci i prema građanima grada Zaječara, ponosan sam na to što ova manifestacija traje toliko dugo i nadam se da će se ova praksa nastaviti i ubuduće.”, rekao je gradonačelnik Zaječara.

Stevan Kovačević, osnivač Krosa RTS-a je izrazio veliko zadovoljstvo što je opet u Zaječaru.

“Kros RTS-a će i narednih godina biti u ovom gradu, i ne samo u njemu nego i u svakom deliću ove naše lepe zemlje. Podsetiću da je kros koji je organizovan u proleće ove godine okupio 465 hiljada predškolaca i đaka. Trčalo se u 136 opština i gradova. To je jedinstvena prilika u svetu. Ni jedno takmičenje na našoj planeti nema ovakav format takmičenja”, rekao je Kovačević.

Podsetimo, ove godine na trci u Zaječaru kroz cilj je prošlo 1443 učesnika, što je gradu na Timoku donelo prvo mesto u konkurenciji Šapca, Rekovca i Požarevca.

Iščekujući sledeću godinu i naredni Kros RTS-a, grad Zaječar ostaje da se priprema za nova sportska  priznanja.

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>