Najnovije vesti
Home / Zaječar info / ZAJEČAR: Sara Madžoski pobednica takmičenja u besedništvu
ZAJEČAR: Sara Madžoski pobednica takmičenja u besedništvu

ZAJEČAR: Sara Madžoski pobednica takmičenja u besedništvu

Takmičenje u besedništvu održano je juče u zaječarskom Omladinskom centru.
Ovo takmičenje organizovano je u okviru projekta „Motiviši se i ti“ neformalne grupe „Dečiji centar ART 019″, a realizovano je kroz program „Mladi su zakon“, koji sprovodi Ministarstvo Omladine i sporta, uz podršku resurs centra OI „Đorđe Simeonović“ i TOC-a.

Teme koje su besednici obrađivali odnosile su se uglavnom na loš obrazovni sistem, partokratiju koju karakterišu korupcija i nepotizam, vršnjačko nasilje, diskriminaciju, loš uticaj medija kroz nametanje pogrešnih idola, kao i masovne migracije obrazovanih ljudi.

Desetoro mladih od 14 do 18 godina pokazali su da itekako imaju šta da kažu, da su itekako zainteresovani za promene, da su svesni svih anomalija koje naše društvo neguje umesto da ih odstrani kao korov.

Pobedničku besedu govorila je Sara Madžoski. Drugo mesto osvojio je Miloš Mitrović, dok su treće mesto podelili Mateja Vrška i Dalibor Makulović.

Sara Madžoski

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>