Najnovije vesti
Home / Vesti / ZAJEČAR: Saobraćaj otežan, SVI PUTNI PRAVCI PROHODNI
ZAJEČAR: Saobraćaj otežan, SVI PUTNI PRAVCI PROHODNI

ZAJEČAR: Saobraćaj otežan, SVI PUTNI PRAVCI PROHODNI

Saobraćaj u istočnoj Srbiji se zbog snega koji je prethodnih dana i noćas padao, odvija otežano. Na prevojima duva jak vetar koji pravi velike nanose, a prema rečima nadležnih, put Žagubica – Bor neprohodan je za saobraćaj. Takođe, put Boljevac – Sokobanja preko Rtnja, od 7.30 zatvoren je za sva putnička i teretna vozila, zbog snega i jakog vetra koji stvara nanose. 

Ekipe putara u Zaječaru od juče su na terenu i rade neprekidno. Prema rečima Milana Milutinovića, iz Dežurne službe za održavanje grada i lokalnih puteva, „Štrabag“ Zaječar, svi putni pravci su prohodni.

„Saobraćaj se kreće otežano, ima snega na svim kolovozima. Sneg se čisti od juče od 14 časova neprekidno i sva neophodna mehanizacija je na terenu. Baca se so i rizla pogotovo na usponima, prevojima i na svim kritičnim mestima gde su pružni prelazi, raskrsnice. Čišćena su takođe sela ka knjaževačkoj opštini, u salašom kraju, kao i ka Bratujevcu, Gornjoj Beloj Reci, Lenovcu, Leskovcu, Grlištu. Ulice prvog prioriteta u gradu se uveliko čiste, a po prestanku padavina biće očišćene i ulice drugog i trećeg prioriteta“, istakao je Milutinović za Magnum radio.

Prema rečima putara, čišćeni su putevi ka svim zaječarskim selima, međutim, na pojedinim autobuskim linijama ima skraćenja zbog neočišćenih okretnica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>