Najnovije vesti
Home / Vesti / Zaječar: Raspisan konkurs za dodelu novčanih sredstava za vantelesnu oplodnju -Za podsticanje rađanja 3 miliona dinara
Zaječar: Raspisan konkurs za dodelu novčanih sredstava za vantelesnu oplodnju -Za podsticanje rađanja 3 miliona dinara

Zaječar: Raspisan konkurs za dodelu novčanih sredstava za vantelesnu oplodnju -Za podsticanje rađanja 3 miliona dinara

Budžetski fond za podsticanje rađanja dece na teritoriji Grada Zaječara i Komsija za podsticanje rađanje dece, raspisali su konkurs za dodelu novčanih sredstava za 2018. godinu za vantelesnu oplodnju. Sredstva se raspodeljuju iz budžeta Grada Zaječara za 2018. godinu, u skladu sa Programom za sprovođenje mera za podsticanje rađanje dece na teritoriji grada Zaječara. Ukupna rapoloživa sredstva za sprovođenje mera za podsticanje rađanje dece iznose tri miliona dinara. Opšti cilj programa je pružanje finansijske pomoći bračnim parovima u lečenju steriliteta i vantelesnoj oplodnji. Pravo učešća na konkursu za dodelu novčanih sredstava, imaju parovi sa prebivalištem na teritoriji grada Zaječara.

Dokumentacija koja je potrebna pri podnošenju prijave na konkursu je zahtev sa podacima, dokaz o prebivalištu, izvod iz matične knjige venčanih ili overena izjava dva svedoka o vanbračnoj zajednici, dokaz o ukupnim primanjima članova domaćinstva za poslednja tri meseca, dokumentacija o lečenju – ne starija od godinu dana i izjava podnosioca prijave, pod krivičnom i materijalnom odgovornošću da su svi podaci iz prijave istiniti i tačni.

Starosna granica kandidatkinja je navršenih 45 godina. Prioritet u dodeli sredstava imaju bračni parovi koji leče primarni sterilitet i koji konkurišu po prvi put. Iznos pomoći koja se dodeljuje utvrđuje Komisija u svakom konkretnom slučaju u zavisnosti od troškova lečenja i materijalnog položaja supružnika.

Zahtevi sa navedenom pratećom dokumentacijom se predaju Gradskoj upravi Zaječar, Gradskom informativno-uslužnom centru, na šalteru broj 6 ili šalju poštom na adresu: GU Zaječar, Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj, privredu i društvene delatnosti, ul. Trg oslobođenja br. 1, 19000 Zaječar, sa napomenom: „Po konkursu za dodelu novčanih sredstava za vantelesnu oplodnju”.

Rok za prijavljivanje je 28. februar 2018. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>