Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar: RARIS predstavlja regionalni brend istočne Srbije
Zaječar: RARIS predstavlja regionalni brend istočne Srbije

Zaječar: RARIS predstavlja regionalni brend istočne Srbije

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije pokrenula je niz aktivnosti na uspostavljanju regionalnog brenda istočne Srbije, kojim će biti označavani proizvodi i usluge sa našeg područja.

Tim povodom, RARIS 11. januara u 11 sati organizuje okrugli sto sa ciljem da potencijalne korisnike regionalne oznake bliže upozna sa pojmom regionalnog brendiranja.

-Na osnovu iskustava koja su imali regioni sa pozamašnim vremenskim stažom u regionalnom brendiranju od uspostavljanja brenda, za očekivati je da region istočne Srbije u budućnosti postigne više pozitivnih efekata od brendiranja kao što su: diferenciranje proizovođača i pružalaca usluga iz istočne Srbije od proizovođača i pružalaca usluga konkurentskih regija, značajno veća vidljivost brendiranih proizovoda i usluga, bolja i kvalitetnija promocija proizvođača, odnosno pružalaca usluga uz minimalne dodatne troškove, benefit od publiciteta koji će sobom nositi regionalni brend, približavanje tržištu, rast tražnje za proizvodima i uslugama sa regiona, kao reakcija na globalizaciju proizvodnje i snabdevanja, bolja saradnja sa velikim trgovinskim lancima i mogućnost prodaje kroz specijalizovane prodavnice, odnosno jasno obeležene sekcije u većim trgovinskim objektima, kažu u Regionalnoj agenciji za razvoj istočne Srbije.

Na okruglom stolu  biće obuhvaćene različite teme: Pojam regionalnog brendiranja i značaj regionalnog brenda istočne Srbije, iskustva Hrvatske sa regionalnim brendiranjem i primeri uspešnih brendova, uslovi i kriterijumi koje će morati da ispune korisnici regionalnog brenda istočne Srbije.

Okrugli sto će se održati u prostorijama RARIS-a, u Zaječaru.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>