Najnovije vesti
Home / Vesti / Zaječar: Predstavnici Gradske uprave održali sastanak sa meštanima zaječarskih sela
Zaječar: Predstavnici Gradske uprave održali sastanak sa meštanima zaječarskih sela

Zaječar: Predstavnici Gradske uprave održali sastanak sa meštanima zaječarskih sela

Predstavnici Gradske uprave u Zaječaru održali su juče sastanak sa meštanima sela Šipikovo i Halovo. Cilj ovih sastanaka je da se utvrde problemi koje imaju meštani zaječarskih sela, kako bi se u što kraćem roku krenulo sa rešavanjem istih.

Sa građanima su razgovarali gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, Milan Stanković pomoćnik gradonačelnika, Vesna Stanković gradski većnik za poljoprivredu, Elena Petrović pomoćnik gradonačelnika, Dragoslav Đorđević gradski većnik.

Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara je ovom prilikom razgovarao sa meštanima i naglasio da će se u narednom periodu u saradnji sa Eparhijom timočkom krenuti sa rekonstrukcijom crkve u Šipikovu. Takođe, bilo je reči i o atarskim putevima koji će se raditi u narednom periodu. Dugogodišnji problem ovog sela je i deponija koja će se rešiti na isti način kako je to urađeno u Malom Izvoru.

Gradonačelnik je najavio i drugačiji vid dostave lekova u selu Šipikovo, koji će biti ekonomičniji nego što je to bio slučaj sa apotekom koja je do nedavno radila u ovom selu.

Milan Stanković pomoćnik gradonačelnika je meštanima Šipikova rekao da je strategija grada da se mladi zadrže na selu, da zaječarska sela ožive, i najavio da će ova gradska vlast obići svako selo i po njihovim prioritetima rešavati goruće probleme. Stanković je dodao da su ovi sastanci veoma važni, jer se samo tako stvara prava slika o stanju u našim selima na osnovu koje će se planirati i adekvatna rešenja.

Vesna Stanković gradski većnik za poljoprivredu je poljoprivrednim proizvođačima predstavila programe subvencija koje grad Zaječar daje ove godine i sve pogodnosti konkursa u oblasti voćarstva, stočarstva, pčelarstva i poljoprivredne mehanizacije. Stanković je pozvala ljude da se odazovu u što većem broju.

Meštani Halova su kao prioritetni problem sela naveli Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ koja je u lošem stanju. U ovom selu je nedavno zamenjeno preko 50 sijalica i otklonjen je kvar na mreži zbog koga pola sela nije imalo uličnu rasvetu. Takođe, Halovo je pre par meseci dobilo priključak kojim je obezbeđeno snabdevanje vodom Doma kulture, mesne kancelarije i ambulante.

U narednom periodu predstavnici Gradske uprave u Zaječaru obići će sva zaječarska sela, razgovarati sa meštanima, saslušati njihove probleme i krenuti u rešavanje istih.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>