Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar planira uređenje gradskih zona – Završena izrada nacrta tri plana generalne regulacije
Zaječar planira uređenje gradskih zona – Završena izrada nacrta tri plana generalne regulacije

Zaječar planira uređenje gradskih zona – Završena izrada nacrta tri plana generalne regulacije

Grad Zaječar konačno će dobiti planove generalne regulacije. Nedavno je završena izrada nacrta tri takva planska rešenja – sever i severozapad grada Zaječara, zatim severoistok, istok, jug i jugozapad grada, kao i centar grada.

Kako je za eKapiju potvrdio načelnik Odeljenja za urbanizam, građevinske i komunalno-stambene poslove Ivan Stojanović, Zaječar do sada nije imao ovu plansku dokumentaciju, pa je u skladu sa zakonom pokrenuta izrada.

Reč je o dokumentima kojima je, između ostalog, planirano uređenje Zone novog centra, Pikovag imanja, poslovno-stambene zone, spomen parka Kraljevica, šire zone starog centra, industrijske zone, zone za stanovanje…

U toku je javni uvid, a matеrijal sе možе poglеdati svakog radnog dana u prostorijama Odеljеnja za urbanizam, građеvinskе i komunalno-stambеnе poslovе, do 18. januara, dok je javna prezentecija planova zakazana za 27. decembar 2017. godinе, sa počеtkom u 12:00 časova u sali Skupštinе grada.

Primеdbе na Nacrt plana dеtaljnе rеgulacijе fizička i pravna lica mogu dostaviti u pisanoj formi Gradskoj upravi Zajеčar u Odеljеnju za urbanizam, građеvinskе i komunalno-stambеnе poslovе, u toku trajanja javnog uvida, zaključno sa 18. januarom 2018. godinе.

Javna sednica Komisije za planove na kojoj će biti razmatrane dostavljene primedbe tokom Javnog uvida, a kojoj mogu da prisustvuju i usmeno obrazlože podnete primedbe fizička lica i predstavnici pravnih lica koji su podneli primedbe u pisanom obliku, biće održana 30. januara 2018. godine, sa početkom u 11:00 časova u sali Skupštine grada.

Zainteresovani planove generalne regulacije mogu preuzeti sa sajta Grada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>