Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Preduzeće za puteve Zaječar: PAZITE KAKO SE PARKIRATE U TESNIM ULICAMA!
Preduzeće za puteve Zaječar: PAZITE KAKO SE PARKIRATE U TESNIM ULICAMA!

Preduzeće za puteve Zaječar: PAZITE KAKO SE PARKIRATE U TESNIM ULICAMA!

U Timočkoj krajini od jutros bez padavina. U Zaječaru u 9 sati izmereno -5 stepeni, u Negotinu -7, na Crnom Vrhu -2, na Babinom Zubu -4 stepena.

Autobusi ka zaječarskim selima od jutros saobraćaju bez većih problema, osim ka selu Marinovac.

Danas se nastavlja sa čišćenjem puteva na području Zaječara po jučerašnjem nalogu. Dva kamiona ići će u obilazak i čišćenje opštinskih-lokalnih  puteva u Salaškom delu, kažu u Preduzeću za puteve u Zaječaru.

Prvi kamion ide na relaciji:  V.Jasikova – M.Jasikova – Glogovica – Salaš – Metriš – Brusnik-  Ž.stanica – Tabakovac  u povratku V.Jasikova – Glogovica – Salaš.

Drugi kamion ide na relaciji: V.Jasikova – Salas – Mertis – Klenovac – Brusnik – Tabakovac i vraća se istom relacijom nazad.

Danas se takođe čisti i put do groblja u selu Zvezdan i lokalni put Vratarnica – Zagrađe- Marinovac.

Iz Preduzeća za puteve u Zaječaru mole građane za razumevanje i naglašavaju  da ako neka od ulica III prioriteta nije očišćena za to postoji razlog, jer mašina nije imala mogućnosti da uđe u ulicu.

Takođe, iz ovog preduzeća apeluju na građane da obrate pažnju prilikom parkiranja vozila u tesnim ulicama, kako bi  omogućili  prolaz mašinama, da bi ulice lakše i brže  bile očišćene.

U istočnoj Srbiji uglavnom vedro, a mestimično duva umeren do jak vetar promenljivog pravca.

Na kolovozima I prioriteta ponegde ima snega do 3cm, na putevima II prioriteta na kolovozima snega ima do 5 cm, a na putevima III prioriteta  snega ima na kolovozu i preko 10 cm.

Vidljivost je dobra, sem na prevoju Čestobrodica gde iznosi do 60 m.
Moguća je pojava sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Povremeno ima ledenica u tunelima na Đerdapskoj magistrali.

Ledeni talas, prema procenama meteorologa, ostao za nama, ali su na jugu zemlje prognozirane hladnije noći i jutra.
Međutim, uprkos nešto pozitivnijem rezultatu na termometrima, danas su širom zemlje očekivane padavine.

Auto-moto savez Srbije upozorio je jutros vozače da u slučaju ledene kiše koja je za danas najavljena u većini delova Srbije, uspore i što pre parkiraju vozilo jer po ledenoj kiši nije moguće kontrolisati vozilo. AMSS takođe upozorava da se zbog razlike u dnevnim i noćnim temperaturama uveče stvara poledica na kolovozu, ali da može doći i do odrona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>