Najnovije vesti
Home / Vesti / Zaječar: Organizovan DAN OTVORENIH VRATA za buduće policajce
Zaječar: Organizovan DAN OTVORENIH VRATA za buduće policajce

Zaječar: Organizovan DAN OTVORENIH VRATA za buduće policajce

Ministarstvo unutrašnjih poslova – Odeljenje za stručno obrazovanje i obuku u saradnji sa područnim policijskim upravama i Misijom OEBS u Srbiji organizovalo je danas u Zaječarskom upravnom okrugu „Dan otvorenih vrata“. Tom prilikom zainteresovnim srednjoškolcima i građanstvu, prezentovan je policijski poziv ali i sve aktivnosti i informacije vezane za upis u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. 

Svi kandidati koji su se prijavili na konkurs za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici ili koji to tek planiraju, imali su danas prilike da dobiju sve neophodne informacije u vezi sa konkursom, počev od opštih uslova koji su neophodni za kandidate kao i kako izgleda postupak izbora kandidata i sam kvalifikacioni ispit. Prema rečima Maria Zdravkovića, oficira Odeljenja policije Policijske uprave u Zaječaru, zadužen za prevenciju i rad policije „Dan otvorenih vrata“ je jedan od načina da se zainteresovanim mladim ljudijma približi policijski poziv, kao i sve ono što on nosi sa sobom.

„Mladim ljudima koji su se prijavili ili će se prijaviti na konkurs za osnovnu policijsku obuku, kroz prezentaciju smo približili način sprovođenja konkursa, način selekcije kandidata, prava i obaveze polaznika i po završetku obuke, postupak zasnivanja radnog odnosa u ministarstvu. Danas su svi prisutni mogli da se informišu o svemu što ih očekuje na putu da postanu policijski službenici ali i da pitaju sve što ih je zanimalo u vezi policijske profesije“, rekao je Zdravković.

Neki od uslova konkursa za osnovnu policijsku obuku su da je kandidat državljanin Srbije, da nema manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa, da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti, za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu na radno mesto u statusu ovlašćenih službenih lica.

Polaznik koji uspešno završi Osnovnu policijsku obuku dobija uverenje i stiče mogućnost zasnivanja radnog odnosa u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima koji regulišu ovu materiju, u Ministarstvu unutrašnjih poslova u svojstvu pripravnika za policijskog službenika, uz dužnost da najmanje pet godina ostane na radu u Ministarstvu ili da naknadi troškove stručnog osposobljavanja. Polaznicima je u toku Osnovne policijske obuke obezbeđen smeštaj i ishrana, kao i oprema neophodna za realizaciju nastavnih sadržaja, shodno ugovoru koji polaznik zaključuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>