Najnovije vesti
Home / Kultura / Zaječar: Održano takmičenje recitatora „Pesniče naroda mog“ -Evo i ko su pobednici
Zaječar: Održano takmičenje recitatora „Pesniče naroda mog“ -Evo i ko su pobednici

Zaječar: Održano takmičenje recitatora „Pesniče naroda mog“ -Evo i ko su pobednici

U zaječarskom pozorištu održano je Gradsko takmičenje recitatora “Pesniče naroda mog” na kome je učestvovalo 36 takmičara iz osnovnih  i srednjih škola, podeljenih u tri kategorije. Žiri koji su sačinjavali glumci Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović”: Predrag Grbić, predsednik, Sanja Nedeljković  i  Gabrijel Bećarević, članovi, doneo je odluku da u  kategoriji  mlađeg uzrasta, u konkurenciji 16 takmičara nižih razreda osnovnih škola, prvo mesto osvojila je Lara Žikić, drugo mesto Veljko Ljubisavljević, a treće mesto Dunja Jovanović.

U kategoriji srednjeg uzrasta, između 13-toro takmičara viših razreda osnovne škole,  prvu nagradu  osvojila je Danica Vasiljević, drugu Bogdan Petrović, a treću Mila Mladenović.

U konkurenciji  sedmoro recitatora iz zaječarskih srednjih škola, u kategoriji starijeg uzrasta, prvo mesto osvojila je Lea Vitomirović, drugo Stefan Vugrinec, a treće Kristina Jevtić. Nagrađeni recitatori u sve tri kategorije stekli su pravo učešća na okružnoj smotri recitatora koje će 25.aprila biti održana u Knjaževcu.

Organizator gradskog takmičenja recitatora je Narodno pozorišta Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u saradnji sa Savezom amatera Srbije i osnovnih i srednjim školama sa područja grada, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>