Najnovije vesti
Home / Društvo / Zaječar: Održana sednica Gradskog veća -Budžet uvećan za 194 miliona dinara
Zaječar: Održana sednica Gradskog veća -Budžet uvećan za 194 miliona dinara

Zaječar: Održana sednica Gradskog veća -Budžet uvećan za 194 miliona dinara

U Zaječaru je danas odražana 60. sednica Gradskog veća, na kojoj su većnici usvojili Nacrt Odluke o trećem dopunskom budžetu Grada Zaječara za 2018. godinu.

„Treći dopunski budžet je uvećan iz drugih izvora finansiranja za 194 miliona 396 hiljada dinara, odnosno negde oko 8%. Što se tiče prihodnog i rashodnog dela, prihodi i primanja i rahodi i izdaci iz izvora 01, odnosno budžetska sredstva, nisu se menjala. Neke su pozicije povećane, neke smanjene, a to iz potrebe da se uvedu neki novi projekti, a da se smanje oni projekti koji neće biti završeni u toku 2018. godine. Što se tiče povećanja drugih izvora, mi smo morali da uvrstimo višak prihoda koji je ostao 31.12.2017. godine i taj takozvani višak prihoda koji iznosi 159 miliona 799 hiljada dinara uvrstili smo u rashodni deo i on će moći da se troši u 2018. godini, a najveći deo smo rasporedili na naše obaveze koje su preuzete iz ranijih perioda po sudskim rešenjima i dr.“, rekla je Valentina Đuričić, načelnica Odeljenja za budžet i finansije.

Većnici su na današnjoj sednici usvojili Nacrt Odluke o konverziji potraživanja grada Zaječara u udeo Grada u kapitalu privrednog društva „Simpo“ a.d. Vranje, kao i Nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o komunalnom uređenju na teritoriji grada Zaječara.

Većinom glasova usvojen je i Nacrt Odluke o naknadi troškova prevoza za dolazak i odlazak sa rada zaposlenih u organima grada Zaječara, ustanovama i organizacijama čiji je osnivač grad Zaječar, kao i ostalim pravnim subjektima čijim zaposlenima grad Zaječar obezbeđuje prevoz, a data je i saglasnost na Odluku o načinu pokrića gubitka JKSP “ Zaječar“ Zaječar za prošlu godinu.

„Suštinski gledano, neke veće razlike u odnosu na izveštaje koji su ovde usvajani ranijih godina nema, ali s obzirom na to da smo imali jednu od najoštrijih zima, čak smo imali 30 dana kada nismo gasili kotao, potrošnja mazuta bila je oko 500 tona veća od uobičajene, i iz tog razloga se pojavljuje taj negativni finansijski rezultat koji ćemo, naravno u budućnosti regulisati“, istakao je Ivan Žikić, direktor JKSP „Zaječar“.

Saglasnost je data na Srednjoročni plan poslovne strategije i razvoja Javnog komunalno-stambenog preduzeća „Zaječar“ za period od 2017. do 2021. godine, kao i na Dugoročni plan poslovne strategije tog preduzeća za period od 2017. godine do 2027. godine.

Na sednici je izmenjeno Rešenje o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća „Higijena Zaječar“, a data je i saglasnosti na Statut Matične biblioteke „Svetozar Marković“ u Zaječaru, kao i na Izmenu Programa rada sa finansijskim planom za 2018. godinu Turističke organizacije grada Zaječara.

Takođe, danas je usvojeno i Rešenje o imenovanju Radnog tima za izradu Lokalnog antikorupcijskog plana grada Zaječara, kao i Predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za kategorizaciju ugostiteljskih objekata za smeštaj na teritoriji grada Zaječara.

Na sednici je usvojen Izveštaj o izvršenju budžeta grada Zaječara za period 01.01.2018. godine do 30. juna ove godine, kao i Predlog Zaključka o davanju u zakup poslovnih prostorija grada Zaječara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>