Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar: Održana javna prezentacija projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“
Zaječar: Održana javna prezentacija projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“

Zaječar: Održana javna prezentacija projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“

Danas su u Gradskoj upravi u Zaječaru predstavnici organizacije Help održali javnu prezentaciju projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji, faza II“. 

Za grantove u opremi vrednosti 2 400 evra mogu da konkurišu sva zainteresovana lica za započinjanje ili proširenje mikro i malih biznisa sa teritorije grada Zaječara. Raspoloživi broj grantova u opremi u drugom krugu projekta je najmanje jedanaest.

Projektom će mikro i mali biznisi  dobiti mogućnost da pokrenu  ili prošire postojeću aktivnost uz zaposlenje novog radnika, a 80 % vrednosti donacije su bespovratna sredstva. Uz obuku korisnici će dobiti i poslovne i stručne obuke i mentoring.

Stanislava Kulidžan ispred organizacije Help  ovom prilikom je istakla da se projekat sprovodi do kraja 2017. godine.

„U prethodnom ciklusu podržali smo 19 korisnika u grantovima u opremi na teritoriji grada Zaječara, jedna zanatska, četiri uslužne i 14 poljoprivrednih delatnosti. Naime, obaveze korisnika koji prođu dve faze selekcije su da registruju svoju poslovnu delatnost, da obave određen broj sati u korist lokalne zajednice i da pohađaju poslovne i stručne obuke“, navela je Kulidžan.

Srđan Nedeljković pomoćnik gradonačelnika Zaječara  istakao je  veliki značaj ovog projekta za Zaječar.

„Ovo je samo nastavak projekta koji je počeo u prethodnoj godini, on je vrlo važan jer poljoprivredni proizvođači ali i ljudi koji se bave zantaskom delatnošću mogu da osavremene svoj biznis kako bi postao što profitabilniji“, rekao je  Nedeljeković.

Ukupna vrednost projekta je 454. 400, 00 evra, dok direktni troškovi u Zaječaru, za 30 korisnika, iznose 72.000, 00 od čega grad sufinansira 28.800,00.

Ostale prezentacije u okviru projekta biće održane:

• u ponedeljak, 6. februara u 9,30 u Domu kulture u Grljanju, i u 12 sati u Domu kulture u Gamzigradu,
• u utorak, 7. februara u 9,30 u kafani „Lovački raj“ u Velikom Izvoru i u 12 sati u Domu kulture u Halovu,
• u sredu, 8. februara u 9,30 u Domu kulture u Rgotini, a u 12 sati u kafani „Dubočanac“ u Dubočanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>