Najnovije vesti
Home / Vesti / Zaječar: ODRŽANA 48. SEDNICA GRADSKOG VEĆA
Zaječar: ODRŽANA 48. SEDNICA GRADSKOG VEĆA

Zaječar: ODRŽANA 48. SEDNICA GRADSKOG VEĆA

U Zaječaru je juče održana 48. sednica Gradskog veća na kojoj su većnici usvojili Nacrt Odluke o angažovanju eksternog revizora za obavljanje eksterne revizije Završnog računa budžeta grada Zaječara za 2017. godinu.

Zakonom o budžetskom sistemu propisano je da Odluka o završnom računu sadrži izveštaj eksterne revizije. Državna revizorska institucija dostavila je Saglasnost da eksternu reviziju Završnog računa grada Zaječara za prošlu godinu obavi drugo lice koje ispunjava uslove za obavljanje poslova revizije finansijskih izvštaja propisane zakonom kojim se uređuje računovodstvo i revizija, navodi se u obrazloženju odluke.

Većnici su dali saglasnost na odluku o osnivanju Ogranka Apoteke i Jedinica za izdavanje gotovih lekova, kao i saglasnost na Statut Apoteke Zaječar.

Većinom glasova, na sednici je usvojen i Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća “Higijena” Zaječar za 2018. godinu, a data je saglasnost i na Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o radu u tom javnom preduzeću.

Na sednici je usvojen i Predlog Odluke o prihvatanju i sufinansiranju projekta “Kapija nasleđa”, Predlog Odluke o učešću Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Zaječara u okviru projekta prekogranične saradnje Srbija – Bugarska, kao i Predlog Rešenja o imenovanju predsednika i članova Saveta za mlade grada Zaječara.  Usvojena je i izmena Rešenja o obrazovanju Komisije za izradu Lokalnog akcionog plana za mlade, a većinom glasova usvojen je i Predlog Rešenja o obrazovanju Organizacionog odbora 52. Gitarijade.

Na sednici Gradskog veća usvojen je i Predlog Javnog poziva za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Zaječara za 2018. godinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>