Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar: Usvojen početni likvidacioni bilans Direkcije za izgradnju
Zaječar: Usvojen početni likvidacioni  bilans Direkcije za izgradnju

Zaječar: Usvojen početni likvidacioni bilans Direkcije za izgradnju

Danas je održana 15. sednica Gradskog veća grada Zaječara na kojoj je usvojen početni likvidacioni  bilans Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju“ Zaječar – u likvidaciji.

Obrazlažući ovu tačku dnevnog reda, Radislav Stančulović, likvidacioni upravnik Direkcije za izgradnju naveo je da današnji izveštaj ne predstavlja pravo stanje u ovom javnom preduzeću.

„Ukupan gubitak do današnjeg dana je 272.020.961,10 dinara, a taj dug je mnogo veći zbog kamata. Mi nemamo podatke ko je tužio preduzeće od momenta izrade bilansa pa na dalje, nemamo tu evidenciju jer još nismo dobili te tužbe, nije je obračunata kamata a znate da su sudski troškovi i kamate ogromne i da taj dug, iz dana u dan raste sve više. Naša procena je da će sledeći izveštaj dati jedno pravo stanje ovog problema“, naveo je Stančulović.

Druga tačka dnevnog reda, Nacrt Odluke o preuzimanju imovine i obaveza JP „Direkcije za izgradnju“ Zaječar – u likvidaciji, nije usvojena.

Marina Milić, zamenik gradonačelnika grada Zaječara je, obrazlažući ovu tačku dnevnog reda, istakla da po  njenom mišljenju, veće ne bi trebalo da donosi odluku koja je već zakonom propisana.

„Opšta dobra su dobra od opšteg interesa, koja po Zakonu, sama po sebi spadaju u imovinu grada odnosno države, zavisi o kom dobru se radi. Zbog toga, mi nemamo potrebe da usvajamo nešto što je zakonski propisano kao obaveza za osnivača čije preduzeće ide u likvidaciju“, navodi Marina Milić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>