Najnovije vesti
Home / Vesti / Zaječar: Održan Okrugli sto o Nacrtu Lokalnog antikorupcijskog plana
Zaječar: Održan Okrugli sto o Nacrtu Lokalnog antikorupcijskog plana

Zaječar: Održan Okrugli sto o Nacrtu Lokalnog antikorupcijskog plana

Okrugli sto o Nacrtu Lokalnog antikorupcijskog plana grada Zaječara održan je juče u maloj sali Gradske uprave. Na skupu je predstavljen Nacrt Lokalnog antikorupcijskog plana grada Zaječara i najavljeni su dalji koraci – donošenje plana i formiranje radnog tela koje će pratiti njegovo sprovođenje.

Prema rečima Marine Milić, zamenice gradonačelnika grada Zaječara, Lokalni antikorupcijski plan će stupiti na snagu, nakon što bude izglasan na skupštinskom zasedanju.

„Mi smo ovaj plan i zakonski morali da izradimo, s obzirom na to da je prethodni istekao. Ceo postupak izrade ovog antikorupcijskog plana trajao je četiri meseca, i kroz njega smo definisali sve ono što je bilo bitno da bi se isti usvojio i sprovodio u nekoj budućnosti. Nakon izrade ovog Nacrta, odnosno nakon završetka okruglog stola, Nacrt odlazi na Gradsko veće, zatim na Skupštinu. Ako usvoji Skupština, antikorupcijski plan stupa na snagu i traje naredne četiri godine. U tom vremenskom periodu, nadležna odeljenja, odgovorna lica i sam Grad, moraju da donesu određene odluke kojima će se sprovoditi“, istakla je Marina Milić, zamenica gradonačelnika i dodala:

„Ono što je suština antikorupcijskog plana je sprečavanje svih vrsta zloupotreba i isključivo transparentnost u odnosu na sve radnje koje preduzimaju organi lokalne samouprave“.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>