Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar: Održan Memorijalni turnir u šahu 2016
Zaječar: Održan Memorijalni turnir u šahu 2016
Foto: radiomagnum ®

Zaječar: Održan Memorijalni turnir u šahu 2016

U subotu je u Zaječaru održan Memorijalni turnir u šahu „Zaječar 2016″.
Učestvovalo je 46 takmičara iz jugoistočne Srbije i Vidina.

-Turnir je memorijalnog karaktera, posebno je posvećen našem nedavno preminulom šahisti Milovanu Mioševiću, ali je posvećen i svim preminulim šahistima u poslednjih 10 godina, kako iz Šah kluba Timok i grada Zaječara, tako i našim rano preminulim prijateljima iz Knjaževca i iz Vidina, koji su bili učesnici naših turnira i koje smo mi sada pomenuli, rekao je Čedomir Vranjanac ispred Šahovskog kluba Timok i zahvalio se porodici Milošević, koja je finansijski pomogla organizaciju turnira i Euroclubu 54 koji je obezbedio kompletnu logistiku.

Vreme igre bilo je 15 minuta po igraču za celu partiju, a nagradni fond iznosi 10 hiljada dinara.
Prvo mesto na turniru pripalo je Mirolsavu Milčevu iz Vidina, drugo Draganu Diniću iz Paraćina, a treće Ivajlu Todorovu iz Vidina.

Dodeljene su i tri specijalne nagrade. Jedna od njih pripala je mladoj Zahari Videnov iz Vidina, која je proglašena najboljim učesnikom među mladima.

Antonio Brkić je osvajač druge specijalne nagrade u kategoriji najbolje plasirani učesnik član Šahovskog kluba Timok, dok je najbolje plasirani učesnik ovog turnira iz Zaječara Branislav Tošić, osvajač treće specijalne nagrade.

Turnir je organizovao Šah klub Timok u saradnji sa Gradskim šahovskim savezom i Šahovskim savezom Zaječarskog okruga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>