Najnovije vesti
Home / Vesti / Zaječar: Održan deveti protest „1 od 5 miliona“
Zaječar: Održan deveti protest „1 od 5 miliona“

Zaječar: Održan deveti protest „1 od 5 miliona“

Protest „1 od 5 miliona“, deveti po redu, održan je večeras u Zaječaru, a okupljenima na Trgu Nikole Pašića obratile su se Selena Ristić Vitomirović, predsednica Udruženja Dečiji centar i Tamara Tripić, autor i voditelj emisije „Vračarski razgovori“.

One su pozvale Zaječarce „da se oslobode straha i dođu da šetaju“, jer će se, kako ističu, samo na taj način izboriti za svoja prava.

„Dok sam dolazila ovamo razmišljala sam o tome kako sam na nekim demonstracijama prvi put govorila ’95. kada smo obeležavali 9. mart. Tada sam govorila o nekim mladim ljudima koji odlaze iz zemlje, o njihovim roditeljima koji su morali da idu na mitinge. Sada moramo sve iz početka“, rekla je, između ostalog, Tamara Tripić.

Nakon obraćanja govornika učesnicima protesta, okupljeni su prošetali centralnim gradskim ulicama do Gradske uprave, gde su lepili nalepnice na kojima su ispisana neispunjena obećanja, nakon čega je protest nešto posle 19 sati završen ponovnim dolaskom do spomenika Nikoli Pašiću.

Osim u Zaječaru, šetalo se večeras i u Novom Sadu, Nišu, Užicu, Čačku, Vranju, Smederevu, Valjevu, Subotici, Šapcu, Pančevu, Vršcu, Kruševcu, Boru, Aranđelovcu, Loznici, Leskovcu, Paraćinu i Kikindi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>