Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Zaječar: Održan deseti protest „1 od 5 miliona“
Zaječar:  Održan deseti protest „1 od 5 miliona“

Zaječar: Održan deseti protest „1 od 5 miliona“

Deseti protest „1 od 5 miliona“ održan je večeras u Zaječaru.

Okupljenima na Trgu Nikole Pašića večeras su se obratili pisci Đorđe Miketić i Stefan Simić.

Stomatolog i pisac Đorđe Miketić iz Donjeg Milanovca, osudio je između ostalog „stavljanje reka u cevi“, zatražio slobodu medija i istinito izveštavanje o situaciji u Srbiji.

Stefan Simić, pisac iz Paraćina, koji živi i radi u Beogradu, smatra da nisu rešanja izbori, već „neposredna demokratija“

„Nisu dragi moji rešenje samo izbori i olovka, pa da opet drugi odlučuju o našoj sudbini. Večito neko drugi, večito nekoga da biramo, kao da mi sami nismo sposobni da vodimo grad, da vodimo državu. I zato neposredna demokratija, u službi čoveka, a ne protiv čoveka“, ističe Simić.

Nakon obraćanja govornika, učesnici protesta „1 od 5 miliona“ prošetali ulicama Zaječara, uz kratka zaustavljanja kod zgrade Komiteta i ispred Gradske uprave, gde su lepili nalepnice sa neispunjenim obećanjima vlasti od 2004. godine do danas.

Osim u Zaječaru, šetalo se večeras i u Valjevu, Nišu, Kruševcu, Novom Sadu, Šapcu, Pančevu, Čačku, Vranju, Subotici, Kraljevu, Užicu, Požarevcu i Smederevu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>