Najnovije vesti
Home / Društvo / Zaječar: Rotarijanci daruju najbolje maturante! Sredstva prikupljena na humanitarnom turniru u preferansu
Zaječar: Rotarijanci daruju najbolje maturante! Sredstva prikupljena na humanitarnom turniru u preferansu

Zaječar: Rotarijanci daruju najbolje maturante! Sredstva prikupljena na humanitarnom turniru u preferansu

Tradicionalni turnir u preferansu u organizaciji Rotari kluba, održan je juče u Zaječaru.

Turnir u preferansu okupio je juče u hotelu Hamburg u Zaječaru 25 učesnika iz Bora, Pirota, Knjaževca, Minićeva, Prokuplja i grada domaćina.

Turnir, koji je po 12. put održan u gradu na Timoku je humanitarnog karaktera, a prema rečima organizatora, sredstva prikupljena od kotizacije namenjena su za kupovinu notebook ili laptop računara najboljim maturantima srednjih škola u Zaječaru.

Kako ističu u Rotari klubu Zaječar, na juče održanom turniru prikupljeno je 36.000 dinara.

„Pored ovih sredstava, prikupljenih od kotizacije, od naših članova biće prikupljeno još novca, a sva sredstva namenjena su za realizaciju humanitarne akcije „Najbolji maturant grada Zaječara“. Prvi put ove godine, osim najboljih maturanata u Zaječaru biće nagrađen i najbolji učenik osnovne škole u Minićevu. U zavisnosti od sume kojom na kraju budemo raspolagali ovi učenici dobiće notebook ili laptop računare, ali u svakom slučaju biće to nešto što će im koristiti u daljem školovanju“, kaže za Magnim radio sekretar Rotari kluba u Zaječaru Đorđe Todorović.

Prvo mesto na turniru osvojio je Miloje Bujak iz Bora, drugo je pripalo  Saši Milutinoviću iz Bora, treći je Toplica Mitrović iz  Zaječara, a četvrti  Saša Stevanović, takođe iz grada domaćina.

Nagrade će najboljim maturantima biti uručene na svečanosti 3. maja, u hotelu Hamburg.

Humanitarne aktivnosti Rotari kluba Zaječar nastavljaju se tokom predstojeće sedmice kada će bolnicama u Negotinu i Kladovu biti donirani bolnički kreveti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>