Najnovije vesti
Home / Kultura / Zaječar obeležio Malu Gospojinu, slavu grada i Sabornog hrama (FOTO)
Zaječar obeležio Malu Gospojinu, slavu grada i Sabornog hrama (FOTO)

Zaječar obeležio Malu Gospojinu, slavu grada i Sabornog hrama (FOTO)

Povodom Male Gospojine, slave Sabornog hrama i Grada Zaječara, na zaječarskom Trgu oslobođenja sinoć je održan prigodan muzički program.

Publiku su oduševili mladi, talentovani pevači iz Zaječara Lena Stamenković, učesnica „Pinkovih zvezdica“, Zaječarac Igor Gmitrović, Zvezda Granda, kao i Dragica Radosavljević Cakana, koja je sa etno grupom “Šara” priredila odličan celovečernji koncert.


Program obeležavaja počeo je u ranim jutarnjim satima u Sabornom hramu, svetom Liturgijom i rezanjem slavskog kolača. Na gradskom trgu organizovano je takmičenje u pripremanju ajvara „Izađi mi na teglu“, dok je tačno u podne, u Narodnom muzeju, otvorena izložba pod nazivom “180 godina od upokojenja Mitropolita Mihaila Jovanovića”.

Tokom dana, u organizaciji Predškolske ustanove “Đulići” priređen je „Jesenji karneval“. Tom prilikom, mališani u raznolikim kostima i kreacijma, prodefilovali su gradom, mameći simpatije i osmehe svih prolaznika.

Na Popovoj plaži, u okviru obeležavanja gradske slave, organizovan je i prvi turnir u malom fudbalu „Kup grada Zaječara“, a osvajaču turnira, Night club-u 54, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, uručio je veliki prelazni pehar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>