Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Svetski dan borbe protiv dijabetesa biće obeležen i u Zaječaru
Svetski dan borbe protiv dijabetesa biće obeležen i u Zaječaru

Svetski dan borbe protiv dijabetesa biće obeležen i u Zaječaru

U ponedeljak, 14. novembra u Zaječaru će biti obeležen Svetski dan borbe protiv dijabetesa.

Povodom Svetskog dana dijabetesa, koji se ove godine obeležava pod sloganom „Usmeri oči ka dijabetesu“, Preventivni centar Doma zdravlja na zaječarskom skveru organizovaće brojne akcije.

Tom prilikom, gradjani će moći da odrede nivo šećera u krvi, izmere krvni pritisak, a moći će i da popunjavaju upitnike za procenu rizika od dijabetsa tip II. Smatra se da će do 2040. godina jedna od deset osoba oboleti od dijabetesa tip II.

Stoga organizatori pozivaju sve građane koji su stariji od 40 godina, a nemaju dijabetes, da se odazovu akciji, kako bi na lak i jednostavan način saznali koliki je potencijalni rizik za nastanak dijabetesa tip II.

Akcija na zaječarskom trgu biće organizovana od 10 do 12 časova, a nakon toga planirana je i šetnja „Stazom zdravlja“, u suorganizaciji sa Društvom za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>