Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Zaječar obeležava Dan oslobođenja u Prvom svetskom ratu
Zaječar obeležava Dan oslobođenja u Prvom svetskom ratu

Zaječar obeležava Dan oslobođenja u Prvom svetskom ratu

Grad Zaječar u sredu, 19. oktobra, obeležava Dan oslobođenja u Prvom svetskom ratu.

Ovaj značajan datum iz slobodarske tradicije Zaječara biće obeležen brojnim svečanostima, koje će svojim prisustvom uveličati ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro.
Gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović prirediće prijem za ambasadorku Moro u svečanom salonu Gradske uprave u 11.30, nakon čega će zajedno u 12 sati položiti vence na Francuskom groblju.

Poštu će odati i predstavnici Ambasade Maroka, Ministarstva za rad i zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Policijske uprave i boračkih organizacija.
Visoke delegacije položiće vence i cveće i na Spomenik stradalim timočkim vojnicima, na Trgu oslobođenja u 12.45.

Za 13 sati u Radul begovom konaku predviđeno je otvaranje izložbe „Srpsko vojno groblje – Deli Ibrahim“, autora Stevana Labudovića. Program se nastavlja u 15 sati u velikoj sali Skupštine grada Okruglim stolom „Istorija i sećanje na Prvi svetski rat: francusko-srpska mesta sećanja“.

Svečanosti se završavaju u 17 sati koncertom Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i svečanom akademijom u Pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“.

Dan oslobođenja Zaječara u Prvom svetskom ratu kao svoj praznik proslavlja i Zaječarski garnizon. Svečanost u kasarni u sredu počinje u 10 sati, a potom će predstavnici Vojske Srbije aktivno učestvovati u svim zajedničkim aktivnostima sa lokalnom samoupravom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>