Najnovije vesti
Home / Vesti / Zaječar obeležava 77. godina od savetovanja Okružnog komiteta KPJ za Timočku krajinu u „Vinogradarskoj kućici“
Zaječar obeležava 77. godina od savetovanja Okružnog komiteta KPJ za Timočku krajinu u „Vinogradarskoj kućici“
Foto: Ilustracija

Zaječar obeležava 77. godina od savetovanja Okružnog komiteta KPJ za Timočku krajinu u „Vinogradarskoj kućici“

U subotu, 30. juna navršava se 77. godina  od savetovanja Okružnog komiteta KPJ za Timočku Krajinu koje je održano u“ Vinogradarskoj kućici“ porodice Vasiljević na Belom Bregu.

Taj dan se svečano obeležava kao datum kada je doneta odluka o dizanju ustanka u Timočkoj Krajini i formiranju Boljevačkog, Timočko-Zaglavskog i Krajinskog partizanskog odreda.

Tim povodom Gradski odbor SUBNOR Zaječar i 5. MU SUBNOR “Bojan Ranđelović” organizuju svečanost koja će početi u 11 sati i 45 minuta okupljanjem zvanica i gostiju kod „“Vinogradarske kućice“ na Belom Bregu, nakon čega će se, tačno u podne, prisutnima obratiti predsednika GO SUBNOR Zaječar, a potom će u 12 sati i 15 minuta, biti položeni venci i cveće na spomen ploču. Za sve učesnike biće organizovan i zajednički ručak.

Prema rečima organizatora, istog dana, sa početkom u 10.00 časova, u prostorijama SUBNOR Zaječar, biće održana redovna godišnja Skupština.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>