Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar obeležava 76. godina od savetovanja Okružnog komiteta KPJ u „Vinogradarskoj kućici“
Zaječar obeležava 76. godina od savetovanja Okružnog komiteta KPJ u „Vinogradarskoj kućici“

Zaječar obeležava 76. godina od savetovanja Okružnog komiteta KPJ u „Vinogradarskoj kućici“

U petak, 30. juna navršava se 76. godina od savetovanja Okružnog komiteta KPJ za Timočku Krajinu koje je održano u“ Vinogradarskoj kućici“ porodice Vasiljević na Belom Bregu.

Taj dan se svečano obeležava kao datum kada je doneta odluka o dizanju ustanka u Timočkoj Krajini i formiranju Boljevačkog, Timočko-Zaglavskog i Krajinskog partizanskog odreda.

Tim povodom Gradski odbor Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata SUBNOR Zaječar i 5. Mesno udruženje SUBNOR-a “Bojan Ranđelović”  organizuje svečanost koja će početi u 11.00 sati okupljanjem zvanica i gostiju kod “Vinogradarske kućice“ na Belom Bregu, nakon čega će uslediti polaganje cveća i venaca na spomen ploču.

Kako je planirano, u 12.00 sati prisutnima će se obratiti predsednik Gradskog Odbora SUBNOR-a Zaječar a potom će se gosti i zvanice uputiti do 1. Mesne zajednice u ulici Cara Dušana br. 20, a za sve učesnike biće organizovan i zajednički ručak u sali 1. Mesne zajednice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>