Najnovije vesti
Home / Vesti / Zaječar: NOVI ASFALT u ulici Kraljevića Marka i delu Čupićeve ulice
Zaječar: NOVI ASFALT u ulici Kraljevića Marka i delu Čupićeve ulice

Zaječar: NOVI ASFALT u ulici Kraljevića Marka i delu Čupićeve ulice

ČUPIĆEVA ULICA I ULICA KRALJEVIĆA MARKA DOBIJAJU NOVI IZGLED – VREDNOST RADOVA 5 MILIONA DINARA – PLANOM KOMUNALNE IZGRADNJE BIĆE UREĐENA KOMPLETNA ULICA ĐURE SALAJA NAREDNE GODINE – POSTOJI PROBLEM IMOVINSKIH ODNOSA U VOJNIČKOJ ULICI – NAREDNE NEDELJE BIĆE ZAPOČETI RADOVI NA SANACIJI PUTA BRUSNIK-BRUSNIČKA STANICA

Čupićeva ulica i ulica Kraljevića Marka, konačno dobijaju novi izgled. Vozači koji ovim ulicama prolaze, neće se više žaliti na loš put i rupe, kako je to do sada bivalo. U toku su radovi na presvlačenju kolovoza afaltom, kao i radovi na uređenju trotoara. Infrastrukturne radove obišao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa svojim saradnicima, koji je tom prilikom napomenuo da se trenutno radi oko 360 metara puta i trotoara, a da grad Zaječar ne planira tu da stane, jer će u narednom periodu mnoge ulice u gradu dobiti potpuno novi izgled.

„U okviru Plana komunalne izgradnje i letnjeg održavanja, trenutno se radi 250 metara trotoara i asfalta u Čupićevoj ulici, u onom delu koji ove godine može da se radi, ostatak ulice, do „Dva brata“, radiće se naredne godine, nakon završetka radova na lokaciji bivše fabrike „Arsenije Spasić“. Takođe, radimo ulicu Kraljevića Marka, nekih 150 metara, dakle, ukupno se danas radi oko 360 metara trotoara i puta, sa svom onom pratećom infrastrukturom koja je neophodna, a vrednost radova je preko pet miliona dinara. U toku ove nedelje verovatno će biti započeti radovi na sanaciji puta Brusnik-Brunička stanica, i to su poslovi koji će biti realizovani u ovoj nedelji, kada je u pitanju komunalna izgradnja“, istakao je Ničić i dodao:

„Ono što jeste bitno reći je to, da se moraju rešiti i neki imovinski odnosi, pa će kroz Plan komunalne izgradnje, naredne godine, biti sanirana kompletna ulica Đure Salaja, tamo dokle se stalo kada smo ulicu radili iz pravca Policijske uprave. S druge strane, imamo u planu da u ovom delu uradimo i Lenjinovu  ulicu i naravno ostatak Vojničke ulice, čim se reše neki imovinski odnosi jer se pola ulice vodi na Ministarstvo odbrane, a ta ulica je i dosta široka. Problem je i oko učešća građana. Desna strana iz ovog pravca su naselja, druga strana su objekti Vojske, tako da ćemo videti da rešimo taj problem, pa da tom ulicom  zatvorimo ceo taj krug izvođenja radova. Moramo da vidimo kako ćemo da rešavamo i ulice u naselju Podliv koje nisu mogle da se reše kroz ulaganje građana, i to nakon završetka projekta, a pre početka izgradnje mosta koji će povezivati dva naselja, Kotlujevac i Podliv“, dodao je Ničić i naglasio da je novi član Gradskog veća Luka Vojvodić, već počeo da radi na tom projektu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>