Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar nema problema sa nestašicom lekova!
Zaječar nema problema sa nestašicom lekova!

Zaječar nema problema sa nestašicom lekova!

U nekim srpskim medijima pojavila se informacija da je u pojedinim apotekama gotovo nemoguće naći Formulu za bebe jednog stranog proizvođača, ali i neke druge lekove šire upotrebe. 

Da li u Zaječaru postoji nestašica lekova i kojih? Da li naš grad i građani imaju problema sa snabdevanjem lekova?

Direktorka Apoteke „Zaječar“ Dragana Branković Minčić ističe da je ova ustanova apsolutno dobro snabdevena lekovima. Problema i neke veće deficitarnosti lekova nema.

„Naši sugrađani apsolutno mogu da budu mirni, lekova ima i biće im ubuduće. Što se tiče deficitarnosti postoji par lekova kojih trenutno nema, ili zbog problema pri uvozu ili zbog problema prilikom registracije, jer se radi o uvoznim lekovima. Ali, za sve te lekove postoji paralela na našem tržištu i uz dogovor sa lekarom problem može biti prevaziđen. Među njima je acenokumarol lek protiv zgrušavanja krvi , koga trenutno nema na tržištu i za koji ne postoji paralela, ali postoji lek iz iste grupe lekova, pa opet u dogovoru sa lekarom ovaj problem takođe može biti rešen“, kaže Branković Minčić i dodaje:

„Mleka za bebe imamo i tu ne postoji nestašica“.

Na pitanje da li će se menjati cene lekova i da li će biti nekog uvećanja direktorka Apoteke „Zaječar“ kaže:

„Tek posle odluke Vlade možemo da pričamo o tome, o tome se priča ali za sada nikakvog poskupljenja lekova nema“.

Direktorka Apoteke „Zaječar“ Dragana Branković Minčić kaže da je zadovoljna radom Galenske laboratorije.

„I pored jako velikih problema u državnom apotekartsvu, znate da se mnoge državne apoteke zatvaraju i nemaju lekova, Apoteka „Zaječar“ je apsolutno stabilna i što se finansijskog poslovanja tiče. Ponosni smo na Galensku laboratoriju koja radi punom parom. Naših lekova ima u celoj Srbiji, od Subotice do samog juga. Sa Galenskom laboratorijom mi možemo da prevaziđemo probleme koje druge državne apoteke nisu u stanju“.

Apoteka „Zaječar“ posluje u preko 21 organizacione jedinice, a tu spadaju sve gradske i seoske apoteke na prostoru Zaječara, Knjaževca i Boljevca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>