Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar ovog jutra najtopliji grad u Srbiji -Evo kakvo se vreme očekuje narednih dana…
Zaječar ovog jutra najtopliji grad u Srbiji -Evo kakvo se vreme očekuje narednih dana…

Zaječar ovog jutra najtopliji grad u Srbiji -Evo kakvo se vreme očekuje narednih dana…

U istočnoj Srbiji ovog jutra oblačno i bez padavina. U Zaječaru sunčano, u 9 sati izmereno 4 stepena pa je tako jutros i najtopliji grad u Srbiji. Na Crnom vrhu izmereno -5 stepeni a u Negotinu 2 stepena.

Meteorolozi najavljuju sunčano i još toplije vreme u Zaječaru. Do petka se očekuje porast temperature i do 15 stepeni.

Zbog jučerašnjih snežnih padavina, na kolovozima je obavezna upotreba zimske opreme.

Kolovozi I prioriteta su mokri, a na putevima II prioriteta snega ima do 3 cm, na putevima III prioriteta na kolovozima mestimična je pojava snega i do 5 cm. Vidljivost je smanjena zbog magle do 50 m preko većine prevoja na teritoriji Timočke krajine. Učestali su sitni odroni duž svih nestabilnih kamenih kosina, najizraženiji na Đerdapskoj magistrali.

U područjima sa maglom, pored smanjene vidljivosti, treba računati i na poledicu, koja je zbog niskih temperatura, prisutna na svim vlažnim deonicama, kažu u AMSS. Vozači se upozoravaju da brzinu vožnje prilagode uslovima na putu, da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Svi putevi ka zimskim turističkim centrima su prohodni, a zbog snega koji je padao prethodnog dana vozači se  upozoravaju na obaveznu upotrebu zimske opreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>