Najnovije vesti
Home / Vesti / ZAJEČAR: Najezda krpelja i komaraca -Ničić: ZAPRAŠIVANJE ĆE BITI OBAVLJENO DO KRAJA MAJA, ČEKA SE TENDER
ZAJEČAR: Najezda krpelja i komaraca -Ničić: ZAPRAŠIVANJE ĆE BITI OBAVLJENO DO KRAJA MAJA, ČEKA SE TENDER

ZAJEČAR: Najezda krpelja i komaraca -Ničić: ZAPRAŠIVANJE ĆE BITI OBAVLJENO DO KRAJA MAJA, ČEKA SE TENDER

Dolaskom proleća i lepog vremena gotovo je nemoguće izaći iz kuće, boraviti u prirodi a da ne pokupite nekog krpelja ili vas ne ujede komarac. Zaječarci se ovih dana posebno žale na najezdu kako krpelja, kojih je sve više, tako i komaraca, od kojih je nemoguće boraviti na otvorenom prostoru. Nadležni ističu da će tretiranje ovih insekata biti obavljeno do kraja maja, a u cilju suzbijanja krpelja, uveliko se radi na košenju trave na javnim zelenim površinama, dok će košenje trave na keju Crnog Timoka, početi ovih dana.

„Moramo da sačekamo kraj tendera koji će biti raspisan odmah nakon sednice Skupšine grada Zaječara, koja je zakazana za 4. maj. Tretman suzbijanja komaraca i krpelja biće obavljen do kraja ovog meseca. Takođe, uređenje i košenje zelenih površina koje je počelo pre prvomajskih praznika, nastavlja se ovih dana“, rekao je za Magnum radio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Prema Ničićevim rečima, rebalansom budžeta, za ovu namenu biće izdvojeno 5 miliona dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>