Najnovije vesti
Home / Društvo / Zaječar: Molitva za spasenje svetinja u Crnoj Gori (FOTO)
Zaječar: Molitva za spasenje svetinja u Crnoj Gori (FOTO)

Zaječar: Molitva za spasenje svetinja u Crnoj Gori (FOTO)

Velika gradska litija i moleban održani su sinoć u Zaječaru u znak podrške obespravljenom i stradajućem sveštenstvu, monaštvu i verskom narodu eparhija Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Veliki broj Zaječaraca i Timočana noseći transparente i ikone učestvovao je sinoć u molitvenom hodu glavnim gradskim saobraćajnicama koji je prethodio molebanu za srpski narod i svetinje u Crnoj Gori.

Litija se uz zvona, kretala od Sabornog hrama rođenja presvete Bogorodice ulicom Timočke bune, zatim ulicom Svetozara Markovića do Trga oslobođenja, odakle je šetnja vernog naroda nastavljena ulicom Nikole Pašića, do Sabornog hrama.

Molebanu je, osim sveštenstva eparhije timočke, prisustvovao i veliki broj građana Zaječara, Bora i Negotina, a episkop timočki Ilarion je, neposredno pre početka litije, blagoslovio okupljeni narod i pozvao na zajedničku molitvu za spasenje pravoslavne braće i sestara, kao i svetinja u Crnoj Gori.Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>