Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar: Milion evra za projekte iz turizma i ekologije
Zaječar: Milion evra za projekte iz turizma i ekologije

Zaječar: Milion evra za projekte iz turizma i ekologije

Gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović juče je u Ministarstvu regionalnog razvoja i javnih radova Bugarske u Sofiji prisustvovao svečanoj ceremoniji dodele ugovora Programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija.

Gradovi Zaječar i Vidin realizovaće zajedno dva projekta, jedan iz oblasti turizma, drugi iz oblasti ekologije.

„Ponosan sam na kancelariju Lokalnog ekonomskog  razvoja  grada Zaječara, jer od 388 projekata kojima se apliciralo, 37 su prošli, a naši su među njima. Ovo je velika stvar za grad Zaječar, jer 10 godina nismo imali ovakvu priliku i nismo dobili ovolika sredstva. Ovo je ogroman uspeh i podstrek za neke nove projekte. U kontaktu smo sa Ministarstvom sporta oko uređenja Kraljevice i staze“, rekao je na konferenciji gradonačelnik Ognjenović.

Suzana Vujić šefica Kancelarije za Lokalni ekonomski razvoj u Zaječaru, takođe je izrazila zadovoljstvo povodom buduće realizacije ova dva velika projekta.

„Ovaj projekat će pored izgradnje kampa imati i niz drugih aktivnosti, kao što je  promocija  festivalskog turizma, i nadam se da ćemo zajedno sa Vidinom ubrzo  imati spremnu i strategiju za dalje nastupe sa ciljem što uspešnijeg razvoja turizma. Ovaj projekat ima vrednost 496 hiljada evra, a zajedno sa projektom iz ekologije, vrednost projekata je  preko milion evra. To je za nas jako važno kao i  činjenica da je grad Zaječar prvi put vodeći partner u projektu.“

Vujić je dodala da će se u okviru drugog projekta raditi analiza divljih deponija, nabavka smećara kao i čišćenje samih deponija.

„Ovo je odličan put za buduću saradnju za gradom Vidinom, a ovo je itekako jedno veliko iskustvo za neke buduće, možda i veće projekte“, rekla je Suzana Vujić.

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>