Najnovije vesti
Home / Vesti / Zaječar: Izložba likovnih radova Nevene Vićentić i Pauline Aleksić sutra u Istorijskom arhivu
Zaječar: Izložba likovnih radova Nevene Vićentić i Pauline Aleksić sutra u Istorijskom arhivu

Zaječar: Izložba likovnih radova Nevene Vićentić i Pauline Aleksić sutra u Istorijskom arhivu

U okviru sedmodnevnog kulturno-umetničkog programa Outhide Festivala, sutra, 26. jula u Istorijskom arhivu u Zaječaru, biće otvorena izložba likovnih radova Nevene Vićentić i Pauline Aleksić.

Otvaranje izložbe je u 13.00 sati.

Nevena Vićentić rođena je 1993. godine u Zaječaru. Srednju Ekonomsko – trgovinsku školu završila je 2012. u Zaječaru, smer ekonomski tehničar. 2012. Upisuje internacionalni univerzitet u Novom Pazaru, departman umetnosti u Nišu. 2017. Završila je slikarstvo u klasi profesora Nebojše Nikolića.
Nagrade:
Specijalna nagrada žirija – 01. Medjunarodno bijenale umetnosti „ARTiJA“ radovi na papiru i od papira, 2018. Kragujevac. Do sada je izlagala u okviru Fakulteta, kao i na grupnoj izložbi u okviru festivala „Lost&Found“ u Brestovačkoj banji, koja je održana u julu 2018. godine.

Paulina Aleksić rođena je 1999. u Zaječaru. Student je Fakulteta umetnosti u Nišu na odseku za grafički dizajn. Član je umetničke grupe „Peta128“ oformljene u decembru 2017. godine od strane 7 studenata Fakulteta umetnosti u Nišu. Sa grupom „Peta128“ izlagala je na 4 izložbe: „Petar Pan“ – humanitarna izložba održana u januaru 2018. godine u holu Narodnog pozorišta u Nišu, na kojoj je izlagala fotografije i grafike, „Budi čovek“ – humanitarna izložba grafika održana u martu 2018. godine u Oficirskom domu u Nišu, „Prva pa peta“ – treća grupna izložba održana u maju 2018. godine u kafe baru „Dvorište“, na kojoj je izlagala kolaže i  „Lost&Found Art zona“ – grupna izložba u okviru festivala „Lost&Found“ u Brestovačkoj banji, održana u julu 2018. godine, na kojoj je izlagala kolaže.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>