Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar: Isporuka toplotne energije odvija se kontinuirano -RADIJATORI TOPLI I NOĆU!
Zaječar: Isporuka toplotne energije odvija se kontinuirano -RADIJATORI TOPLI I NOĆU!

Zaječar: Isporuka toplotne energije odvija se kontinuirano -RADIJATORI TOPLI I NOĆU!

Isporuka toplotne energije na teritoriji grada Zaječara odvija se kontinuirano i bez ikakvih problema. Radijatori su topli i noću. 

Ivan Žikić direktor JKSP „Zaječar“ rekao je da je ono što je specifično za ovu u odnosu na prethodne sezone -izuzetno niska temperatura.

„To se naravno odrazilo i na našu potrošnju mazuta, tako da smo u novembru i decembru 2016. g. potrošili nekih 300 t više nego u tom istom periodu 2015. godine.  Zahvaljujući blagovremenim radovima u toku letnjih meseci na remontu i sanaciji našeg vrelovodnog sistema u celini, spremno smo dočekali i ovaj hladni talas poslednjih dana, tako da smo grejali danonoćno“, rekao je Žikić.

Žikić govori i o rastu cene mazuta na tržištu.

„Ono što treba posebno da brine je rast cene mazuta na tržištu delimično uslovljen sporazumom krajem prošle godine  između članica Opeka, odnosno organizacije  zemalja izvoznica nafte o smanjenju proizvodnje nafte sa 33,6 na 32,5  miliona barela dnevno. Mi ćemo naravno nastaviti da pratimo dalji razvoj situacije i shodno tome preduzeti odgovarajuće mere. Napomenuću da su naše procene  da će i ova sezona biti privedena kraju na način na koji smo navikli naše građane u ove prethodne 3 grejne sezone“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>