Najnovije vesti
Home / Vesti / Zaječar: Gradsko veće usvojilo prvu izmenu i dopunu budžeta za 2019. godinu
Zaječar: Gradsko veće usvojilo prvu izmenu i dopunu budžeta za 2019. godinu

Zaječar: Gradsko veće usvojilo prvu izmenu i dopunu budžeta za 2019. godinu

U Zaječaru je danas održana sednica Gradskog veća, 87. po redu, na kojoj je usvojen Nacrt Odluke o prvoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2019. godinu, sa Izmenom kadrovskog plana za ovu godinu godinu.

„Odlukom o prvoj izmeni i dopuni budžeta gada Zaječara za 2019. godinu, ukupan budžet se umanjuje za 228.954.655,11 dinara tako da ukuno planirana sredstva budžeta iz svih izvora iznose 3.649.522.059,66 dinara. Razlog za izmenu i dopunu Odluke o budžetu za ovu godinu je pre svega usaglašavanje, odnosno smanjenje suficita koji je prvom Odlukom bio predviđen u većem iznosu nego što je realan i smanjenje kod nekih pozicija koje su uvrštene u Odluku a izmirene su zadnjeg dana 2018. godine kada su stigla namenska sredstva iz budžeta Republike Srbije“, navodi se u obrazloženju.

Na sednici je usvojena i Odluka o pristupanju izradi Izmene Prostornog plana teritorije grada Zaječara, kao i Odluka o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na teritoriji grada Zaječara.

Kako je navedeno u obrazloženju ove odluke, lokacija budućeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Zaječara nalazi se na desnom priobalju Velikog Timoka na oko 2,5 kilometra nizvodno od grada i spoja Crnog i Belog Timoka.

Većnici su usvojili i Odluku o mreži javnih Predškolskih ustanova na teritoriji grada Zaječara za period 2019. do 2024. godine, kao i Odluku o mreži javnih Osnovnih škola na teritoriji grada Zaječara za period 2019. do 2027. godine.

Takođe, usvojen je izveštaj o radu i finansijski izveštaj o radu Matične biblioteke „Svetozar Marković“ za 2018. godinu, kao i Izveštaj o poslovanju Turističke organizacije grada Zaječara za ovu godinu, a većnici su dali saglasnost i na program rada i finansijski plan te organizacije za narednu godinu.

Na sednici je usvojen izveštaj o radu i finansijski izveštaj Ustanove Narodno Pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ za ovu godinu, i razrešen je i imenovan član Privremenog Nadzornog odbora te ustanove. Većinom glasova usvojeno je i Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Škole za osnovno obrazovanje „Dositej Obradović“ u Vražogrncu.

Većnici su usvojili i Godišnji likvidacioni izveštaj Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju“ Zaječar – u likvidaciji i Predlog Poslovnika Gradskog veća grada Zaječara. Takođe je usvojen i predlog Rešenja o izmeni Rešenja o davanju subvencija Javnom preduzeću za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja“ Zaječar za ovu godinu.

Na sednici je usvojen i Pravilnik o načinu ostvarivanja prava na prevoz putnika u gradskom i prigradskom linijskom prevozu na teritoriji grada Zaječara, Rešenje o usvajanju Izveštaja o radu Štaba za vanredne situacije grada Zaječara za 2018. godinu, kao i Rešenje o usvajanju godišnjeg Plana rada Štaba za vanredne situacije grada Zaječara za period januar- decembar 2019. godine.

Većnici su izmenili Rešenje o imenovanju Komisije za razmatranje predloga projekata i utvrđivanje prodloga raspodele sredstava po Javnom pozivu za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Zaječara u ovoj godini, i usvojili Rešenje o dodeli novčanih sredstava za vantelesnu oplodnju u 2019. godini.

Na raspisani konkurs za dodelu sredstava za vantelesnu oplodnju u ovoj godini pristiglo je 15 prijava. Komisija je utvrdila da su sve blagovremene i potpune, ali da dva bračna para ne ispunjavaju uslove, te će ove godine 13 parova dobiti iz budžeta grada po 300.000 dinara. Tri miliona dinara je iznos sredstava predviđen Konkursom, dok će još 900. 000 dinara biti obezbeđeno iz tekuće budžetske rezerve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>