Najnovije vesti
Home / Vesti / Zaječar: Gradsko veće usvojilo rešenje o novom sastavu Saveta za zapošljavnje
Zaječar: Gradsko veće usvojilo rešenje o novom sastavu Saveta za zapošljavnje

Zaječar: Gradsko veće usvojilo rešenje o novom sastavu Saveta za zapošljavnje

Na juče održanoj sednici Gradskog veća u Zaječaru, većnici su usvojili Rešenje o imenovanju predsednika i članova Saveta za zapošljavanje grada Zajačara. Kako je na sednici obrazloženo, prethodnom Savetu za zapošljavanje, koji je imenovan 18. novembra 2013, istekao je četvorogodišnji mandat te je zbog toga doneto Rešenje o imenovanju predsednika i članova novog Saveta.

Odlukom o osnivanju Saveta za zapošljavanje grada Zaječara, predviđeno je da Savet ima devet članova i da ga čine tri predstavnika lokalne samouprave i po dva predstavnika reprezentatitvnih sindikata, poslodavaca sa sedištem na teritoriji grada Zaječara i Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale Zaječar.

Rešenjem je predviđeno da za predsednika Saveta bude imenovan Saša Ivanović, dok se za članove Saveta predlažu: Sunčica Lalić Stojanović, predstavnik lokalne samouprave, Mirjana Radivojević iz Centra za socijalni rad u Zaječaru, Vidimko Tošić, predstavnik sindikata, Dejan Tošić, iz Privredne komore Srbije RPK Zaječar, Aleksandra Trifunović, predstavnik poslodavaca, Prof. dr Silvana Ilić, predstavnik Fakulteta za menadžment u Zaječaru, Dragan Golubović, iz NSZ – Filijala Zaječar i Ivan Živković, predstavnik Timočkog omladinskog centra.

Zadatak Saveta je da daje mišljenja i preporuke nadležnim organima grada Zaječara u vezi sa donošenjem Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, programa i mera aktivne politike zapošljavanja, preporuke u vezi organizovanja javnih radova i radnim angažovanjem nezaposlenih lica u izvođenju javnih radova, dodatnim obrazovanjem i obukom nezaposlenih lica, kao i drugim pitanjima od interesa za zapošljavanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>