Najnovije vesti
Home / Društvo / Zaječar: Gradski većnici izglasali drugi rebalans budžeta
Zaječar: Gradski većnici izglasali drugi rebalans budžeta

Zaječar: Gradski većnici izglasali drugi rebalans budžeta

Gradski većnici u Zaječaru na današnjoj sednici usvojili su Nacrt Odluke o drugom dopunskom budžetu grada Zaječara za 2018. godinu.

-Ovom Odlukom ukupan budžet umanjuje se za 37,65 miliona dinara i obuhvata izmene koje se odnose na donacije od inostranih zemalja. Ove donacije umanjuju se za 38 miliona dinara, dok se transferi od drugog nivoa vlasti uvećavaju za 350 hiljada dinara. To su namenski transferi za Matičnu biblioteku „Svetozar Marković“ tako da sada ukupan budžet iznosi 2.457.468.921,41.  Druge promene odnose se na prihode od budžeta grada i tu je izvršena samo preraspodela sredstava, navedeno je u obrazloženju.

Takođe, na današnjoj sednici Gradskog veća izmenjena je Odluka o osnivanju Javnog preduzeća za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja Zaječar“, izmenjena je i Odluka o Gradkoj upravi grada Zaječara i usvojen je Program razvoja sporta grada Zaječara za period 2016. do 2018. godine sa Akcionim planom.

Izvestilac po ovoj tački bio je pomoćnik gradonačelnika zadužen za sport Milan Stanković.

„Cilj Programa razvoja sporta grada Zaječara je unapređenje i razvoj sporta. Program obuhvata nekoliko veoma bitnih stvari kao što su: sistematska briga u oblasti školskog sporta, obezbeđivanje svih sportskih rekvizita i druge opreme za školski sport, konstantna briga o zdravlju dece i sportista, povećanje procenata finansijskih sredstava koja su namenjena sprovođenju takmičarskih programa u odnosu na sredstva određena za administrativne i materijalne troškove u okviru budžetskih sredstava, unapređenje uslova za masovno učešće osoba sa invaliditetom u sportskim aktivnostima, poboljšanje i unapređivanje postojeće i izgradnja nedostajuće sportske infrastrukture, povećanja broja dece…, što je detaljno opisano u predlogu Programa razvoja sporta grada Zaječara“, naveo je Stanković.

Konačnu reč o ovim odlukama daće odbornici na sednici Skupštine grada zakazanoj za 4. maj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>