Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar: Formirana nova odbornička grupa -Zankov: NE ŽELIM DA SE BAVIM PERIFERNIM STVARIMA, VEĆ DA OBAVLJAMO VELIKE POSLOVE ZA NAŠ GRAD (AUDIO)
Zaječar: Formirana nova odbornička grupa -Zankov: NE ŽELIM DA SE BAVIM PERIFERNIM STVARIMA, VEĆ DA OBAVLJAMO VELIKE POSLOVE ZA NAŠ GRAD  (AUDIO)

Zaječar: Formirana nova odbornička grupa -Zankov: NE ŽELIM DA SE BAVIM PERIFERNIM STVARIMA, VEĆ DA OBAVLJAMO VELIKE POSLOVE ZA NAŠ GRAD (AUDIO)

Danas je održana 119. sednica Skupštine grada Zaječara.

Na samom početku sednice, odbornicima se obratio predsednik Skupštine grada Zaječara Stefan Zankov i  obavestio ih o formiranju nove odborničke grupe  “Svi za Zaječar“.

Novu odborničku grupu čine Saša Radulović, Saša Mirković, Sanja Petrović, Dejan Zdravković, Vesna Mitrović i Saša Jovanović.

Šef nove odborničke grupe  “Svi za Zaječar“ je Saša Radulović.

Stefan Zankov predsednik Skupštine grada Zaječara na sednici nije diskutovao ni o jednoj tački dnevnog reda, ali se posle sednice obratio novinarima.

Zankov je rekao da ne želi da skreće medijsku pažnju na novu odborničku grupu, ali se osvrnuo i na rad odbornika, navodeći da tokom skupštinske diskusije nije reagovao, kako ne bi urušio dostojanstvo skupštine.

„Predizborna kampanja uzima maha, to ne bi trebalo da se radi,  treba da se rešavaju problemi grada i građana. Iznose se teške reči i optužbe. Ja ne reagujem i to je moj lični doprinos, jer želim da skupština radi što efikasnije i da joj se ne unižava dostojanstvo. Ne želim da se bavim perifernim stvarima, već da obavljamo velike poslove za naš grad“, rekao je Zankov i u potpunosti preneo razgovor njega i doskorašnjeg odbornika SNS.

„Sanja Petrović je nekoliko minuta pre početka skupštine došla kod mene u kancelariju, stavila dva telefona na sto i rekla: „Ja sam došla i želim da budem korektna, potpisala sam za Komisiju Dejana Zdravkovića, on mi je rekao da nema šta da jede, pa da uzme 1000 dinara“.

„Pitao sam je da nije potpisala za neku drugu odborničku grupu, a ona je rekla da nije, već da je u pitanju Komisija. Pitao sam je da li je ona i dalje odbornik SNS, ili odbornik neke druge stranke. Petrović je rekla da tu nema problema, da ona o svemu glasa i dalje i učestvuje. Kaže da je kao prevarena i da želi iz svega toga da izađe. Tada sam joj rekao da pred svima kaže šta se dogodilo, kao i to da je prevarena. Rekla je da hoće.

Međutim, ona je ponovo došla kod mene i rekla da neko na nju vrši pritisak, a na moja pitanja ko joj to radi, nije bilo odgovora. Želi da izađe iz politike, ne može da izdrži pritiske, želi da vrati mandat, tako je govorila“, priča Zankov i završava citirajući odbornicu Petrović:

-Ja se izvinjavam što sam vam ovo uradila, ja sa njim više ne mogu da se borim, rekla mi je Sanja Petrović na vratima u trenutku kada sam krenuo da predsedavam sednicom“.

Zankov takođe naglašava da skupštinska većina nema problem prilikom usvajanja odluka.

„Mi nemamo problem ni sa kvorumom, ni sa većinom, a to se danas i pokazalo na ovoj sednici“, zaključuje Zankov.

Odbornici su usvojili dopunu Odluke o snabdevanju vodom za piće na teritoriji grada Zaječara kao i dopunu Odluke o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća „Zaječarparking“ Zaječar. Ovom odlukom Javnom komunalnom preduzeću „Zaječarparking“ dodaju se delatnosti izgradnja puteva i auto puteva, kao i arhitektonske i inženjerske delatnosti i tehničko savetovanje.

Odbornici su usvojili i dopunu Odluke o utvrđivanju visine boravišne takse, kao i Predlog programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Zaječara za 2016. i 2017. godinu, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja JKP „Higijena“ Zaječar za 2017.godinu, kao i o Predlogu rešenja o imenovanju direktora JKP „Higijena“ Zaječar. Bojan Trandafilović, diplomirani ekonomista razrešen je funkcije vršioca dužnosti direktora i imenovan je za direktora ovog preduzeća.

Odbornici su usvojili i Predlog rešenja o izmeni Rešenja o imenovanju predsednika, članova i sekretara Gradske izborne komisije grada Zaječara u stalnom sastavu i njihovih zamenika, kao i rešenja o imenovanju i razrešenju članova školskog odbora Gimnazije u Zaječaru.

Odbornici nisu usvojili  Predlog odluke o izmeni i dopuni Etičkog kodeksa ponašanja funkcionera lokalne samouprave u Zaječaru, koji je podneo Ivan Jokovića, šef Odborničke grupe „Zajedno za Zaječar“.

__________________________

Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>