Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar: Fondacija Tempus predstavila projekat Evropske Unije za mlade
Zaječar: Fondacija Tempus predstavila projekat Evropske Unije za mlade

Zaječar: Fondacija Tempus predstavila projekat Evropske Unije za mlade

Fondacija Tempus  je danas u Gradskoj upravi Zaječar, organizovala Erazmus+ informativni dan. 

Ovom prilikom su predstavljene nove mogućnosti za visokoškolske institucije, opšte, stručno i obrazovanje odraslih i mladih, a u okviru programa Evropske Unije “Erazmus+“.

Sofija Mašić, zamenik upravitelja Fondacije Tempus je naglasila da je program Erazmus+ najveći program Evropske Unije posvećen  projektima finansiranja u oblasti obrazovanja mladih i sporta. Ukupna suma za ceo program iznosi oko 14 milijardi evra,  gde se na godišnjem  nivou za Srbiju izdavaja oko 30 miliona i to za oblast visokog  obrazovanja,  dok se 3 miliona  izdvaja za omladinski rad.

„Konkursni rokovi će trajati do marta naredne godine, a na raspolaganju će biti  još milion evra za osnovno srednje stručno i obrazovanje odraslih , ali i za omladinski rad. Predškolske ustanove, osnovne i srednje škole i sve one institucije koje se bave stručnim obrazovanjem moći će u narednom periodu da učestvuju u projektima mobilnosti nastavnog i nenastavnog osoblja“, najavila je Mašić.

Fondacija Tempus je organizacija koja se 14 godina bavi učešćem Srbije u programima Evropske unije vezanim za obrazovanje, a od 2014.god je nadležna za praćenje projekata iz programa EU „Erazmus+“.

Erazmus+ je program Evropske unije za saradnju u oblasti obrazovanja i mladih kroz koji se finansiraju projekti mobilnosti, unapređenja obrazovanja i rada sa mladima. U upravo otvorenom pozivu za projekte će po prvi put biti podržano osnovno i srednje obrazovanje. Veća sredstva će biti izdvojena i za mobilnost mladih.

Na Informativnom danu u Zaječaru prisustvovali su predstavnici obrazovnih institucija, kao i nevladinih organizacija koji se bave problematikom mladih.

 

 

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>