Najnovije vesti
Home / Društvo / Zaječar: Festival dvojezične poezije i kantautorstva
Zaječar: Festival dvojezične poezije i kantautorstva

Zaječar: Festival dvojezične poezije i kantautorstva

Savez slovenačkih kulturnih zajednica Srbije i njegove članice – zajednice iz Zaječara, Bora i Leskovca te Akademski kulturni klub Tehničkog fakulteta u Boru i Muzička škola „Stevan Mokranjac“ Zaječara, u utorak 20. i sredu 21. oktobra od 18 sati u dvorani Muzičke škole u Zaječaru organizuju festival dvojezične poezije i kantautorstva.

Poetski žiri festivala je od 100 ponuđenih pesama za festival izbrao 20. Muzičko-poetski žiri je od 20 kantautorskih numera izbrao 12. Na programu obe večeri će biti po 10 pesama i 6 kantautorskih numera. U sredu, 21. oktobra oba žirija će proglasiti pobednike u obe kategorije – pesništvu i kantautorstvu.

Program obe večeri će vodiće Dušica Adamović Majda iz SKZ “Kras” iz Bora sa Srdjanom Mitićem iz Leskovca i Sanelom Božinović iz Zaječara, a savetnik festivala je poznati pozorišni reditelj Dragomir Zupanc. Pored takmičarskog programa, u kojem učestvuju pesnici i kantautori iz Zaječara, Bora i Leskovca, na festivalu će gostovati klarinetski trio Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara i slovenački ženski kvartet iz Bora.

Prema rečima organizatora ove značajne kulturne manifestacije očekuje se dolazak gostiju iz Saveza slovenačkih kulturnih zajednica Srbije, lokalnih uprava Timočke regije, Ministarstva slovenačke dijaspore, Ambasade Republike Slovenije, ministarstava kulture i prosvete Slovenije i Srbije, škola, biblioteka itd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>