Najnovije vesti
Home / Sport / Zaječar domaćin završnice Futsal takmičenja Srbije: MALIŠANI IGRAJU ZA TITULU PRVAKA DRŽAVE
Zaječar domaćin završnice Futsal takmičenja Srbije: MALIŠANI IGRAJU ZA TITULU PRVAKA DRŽAVE

Zaječar domaćin završnice Futsal takmičenja Srbije: MALIŠANI IGRAJU ZA TITULU PRVAKA DRŽAVE

# Svakog dana, od ponedeljka do petka, po osam ekipa nadmetaće se u jednoj od pet starosnih kategorija.

Grad Zaječar i Sportska hala na Kraljevici, domaćini su Završnog takmičenja Fudbalske futsal asocijacije za prvaka Srbije, na kome će se ogledati po osam ekipa u pet starosnih kategorija, od osam do 16 godina. Kako ističe Aleksandar Džakula, predsednik FSS-a, ova asocijacija postoji od 2013. godine i svake godine, je  drugi grad bio domaćin završnice. Pravo učešća izborile su ekipe pobednice liga i turnira organizovanih po okruzima, a takmičenje po uzrastu se odvija u toku jednog dana. Prvog dana nastupili su najmlađi, a sistem je takav da igra svako sa svakim, ali su ekipe podeljenje po grupama. Na kraju najbolje plasirani po grupama igraju finale, a drugi se bore za treće mesto.

„Fudbalska futsal federacija je rekreativno amaterska priča, nije profesionalna priča. Mi smo jedinstvena priča u svetu jer propagiramo rekreativno amaterski futsal, odnosno futsal za svakoga. To znači da u našoj priči svako može da napravi ekipu, da se prijavi za takmičenje, da li je turnir ili liga, sasvim je svejedno. Da učestvuje i tim takmičenjima i na kraju mi pravimo završnicu za prvaka Srbije“, objasnio je Džakula, koji se zahvalio gradu, Sportskom savezu Grada Zaječara i Sportskoj hali na pomoći u organizaciji takmičenja, te dodao:

„U zavisnosti od broja gradova regiona mi tako i pravimo završnicu za prvaka Srbije. Povećanjem broja okruga napravićemo i da bude predhodno završnica za prvaka regiona, to znači istočna i zapadna Srbija, Vojvodina i Beograd, ali tu mora da bude minimum četri okruga u tom regionu, da bi oni mogli da naprave završnicu i odatle pošalju predstavnike na završnicu za prvaka Srbije.“

MOŽDA I PRVENSTVO BALKANA

Kako su najavili Aleksandar DŽakula i Igor Božinović, sekretar Sportskog saveza Grada Zaječara, narednih dana turnir će posetiti i predstavnici Bugarske i Rumunije i razgovarati o mogućem održavanju Balkanskog prvenstva. Do sada je ugovor o tome potpisan sa Bosnom i Hercegovinom, Banja Luka je već istakla kandidaturu, a u pripremi je i ugovor sa Crnom Gorom. Zaječar je ponudio da bude srpski domaćin, jer je želja da preko ove asocijacije 30. Novogodišnji turnir u malom fudbalu dobije međunarodni karakter. Dugoročni planovi su i veći, pa se već razmišlja o širenju futsala u evropske, ali i druge zemlje sveta, te organizovanje evropskog i svetskog prvenstva.

A.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>