Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar dobio priznanje najboljeg domaćina Kros serije RTS-a -NAJAVLJEN ZAVRŠETAK ATLETSKO FUDBALSKOG STADIONA
Zaječar dobio priznanje najboljeg domaćina Kros serije RTS-a -NAJAVLJEN ZAVRŠETAK ATLETSKO FUDBALSKOG STADIONA

Zaječar dobio priznanje najboljeg domaćina Kros serije RTS-a -NAJAVLJEN ZAVRŠETAK ATLETSKO FUDBALSKOG STADIONA

Grad Zaječar dobio je prestižno priznanje Krosa RTS-a i sedmu godinu zaredom proglašen najboljim domaćinom ove najmasovnije sportske manifestacije u Srbiji. Nagradu je gradonačelniku Zaječara, Bošku Ničiću, uručio osnivač Krosa RTS-a, Stevan Kovačević.

Trofej za najboljeg domaćina Krosa RTS-a je i ove godine pripao gradu na Timoku. Već sedam godina, grad Zaječar opravdava titulu najboljeg domaćina ove prestižne manifestacije, a na svečanom prijemu koji je juče organizovan u Gradskoj upravi, gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić najavio je i završetak atletske staze.

„Trudimo se da nekim svojim idejama doprinesemo razvoju ovog takmičenja. Želimo da mladima vratimo sport, a posebno atletiku kao bazični sport, da što veći broj mladih ljudi shvati u čemu je zapravo suština bavljenja sportom. Završićemo i započeti projekat koji neki nisu razumeli kada smo ga započeli, a cilj je rekonstrukcija fudbalskog stadiona, tada FK Timoka. Cilj ni tada nije bio da se on rekonstruiše samo za fudbal, to je trebalo da bude atletsko fudbalski stadion, ali to „atletski“ izgleda tada niko nije želeo da čuje. Mi ćemo taj projekat ipak realizovati kao drugu fazu i konkurisati kod IPA fondova ili negde drugde. Kamp koji gradimo kapaciteta je za 60 učesnika i on treba da bude iskorišćen bar petnaestak dana u toku godine kao atletski kamp. U planu je da sredimo i Hipodrom. Imate naše obećanje da mi sigurno nećemo odustati od daljeg učešća ali i da ćemo i te kako raditi na tome da što više naših kolega iz drugih gradova ubedimo, da već od iduće godine, ne bude šest, već mnogo više takmičenja“, istakao je Ničić.

On se ovom prilikom zahvalio na promociji Grada Zaječara, kroz Kros RTS-a.

Stevan Kovačevi, osnivač Krosa RTS-a je na prijemu rekao da se nada da će iduće godine ova manifestacija biti još uspešnija, imajući u vidu optimistička obećanja.

„Imam veliko zadovoljstvo da da tim koji je predvodio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa svojim pomoćnikom Milanom Stankovićem i sekretarom Sportskog saveza, Igorom Božinovićem, pohvalim jer su učinili da i ove godine Kros serija RTS-a bude na najvišem evropskom nivou. Računski centar koji je sa svojom ekipom predvodio Dragan Stojanović, takođe iz gradske kuće, je funkcionisao besprekorno. Svi su se trudili da dostignu Zaječar ali nisu uspeli. Ja verujem da će Zaječar, ne samo što se sporta tiče već i drugih društvenih delatnosti, vrlo brzo osvojiti trofeje, jer sam duboko uveren da ekipa koja predvodi ovaj grad ima kapacitete za tako nešto. Takođe verujem da će grad Zaječar ispuniti obećanje i da će u dogledno vreme grad doboto i atletsku stazu. Zaječar kao izuzetan organizator sportskih priredbi u želji da se vrati u sam epicentar sportskog i evropskog sporta, u tom smislu čini ogromne napore i verujem da će tako biti dugi niz godina“, istakao je Kovačević.

Ideja gradonačelnika Zaječara i Igora Božinovića da se formira liga Krosa RTS-a, umesto Kros serije, je prema Kovačevićevim rečima, vrlo opipljiva.

„Tu ideju su podržale i Ruma i Smederevo. Za sledeću godinu imamo sigurnih šest kandidata tako da verujemo da nova transformacija Krosa RTS-a može da se ostvari već sledeće godine. Verovatno ćemo na proleće imati tri takmičenja, a u jesen još tri, a ko zna, možda i više“, dodao je Kovačević.

Kako grad Zaječar sedmi put osvaja titulu najboljeg domaćina Kros serije RTS-a, pokušaće da i zamisao oko formiranja liga ovog sportskog takmičanja, sprovede u delo.

„Naša ideja o ligi je dobra, pa me čudi nerazumevanje mnogih lokalnih zajednica koje se u to ne uključuju. Bilo bi lepo da ima, ne šest takmičenja, već 60, da se tokom cele godine organizuju ovakvi događaji, pa čak i tokom zime. Imamo i druge mogućnosti da to šroširimo, pa se nadam da ćemo u budućnosti imati više ovakvih aktivnosti i mi ćemo raditi na afirmaciji toga. Kao grad koji sedmi put pobeđuje, iniciraćemo da se ovo takmičenje proširi“, rekao je Ničić.

Na svečanom prijemu, gradonačelnik Ničić i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara, Igor Božinović, uručili su poklone osnivaču Kros-a, Stevanu Kovačeviću povodom njegovog odlaska u penziju i kao znak zahvalnosti za sve što je uradio za grad na Timoku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>