Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar: Danas zvanično kraj grejne sezone
Zaječar: Danas zvanično kraj grejne sezone

Zaječar: Danas zvanično kraj grejne sezone

Danas se završava grejna sezona u Zaječaru. 

Kako kažu u Javno komunalnom stambenom preduzeću „Zaječar“ ovu grejnu sezonu je karakterisala kontinuirana isporuka toplotne energije.

„Malobrojne probleme koji su se javljali rešavali smo u rekordnom roku , tako da nekih zastoja nije ni bilo“, rekao je Ivan Žikić direktor JKSP „Zaječar“ i dodao:

 “Pošto su vremenski uslovi to nalagali, mi smo i počeli ranije sa isporukom toplotne energije, tačnije 11.oktobra 2016.god. Procene su da će narednih dana doći do značajnijeg porasta temperature,tako da neće biti potrebe za ovakvim režimom rada i mogu da kažem da danas 26.aprila  završavamo i ovu aktuelnu sezonu . Podsetiću vas da smo i prethodnu grejnu sezonu završili kasnije, tačnije 6.maja 2016.godine. Zbog izuzetno niskih temperatura u periodu oko Nove godine, kao i tokom celog januara, tačnije zbog najhladnije zime od kada smo krenuli sa grejanjem pre četiri godine, mi smo vršili isporuku toplotne energije danonoćno više od mesec dana. To je uticalo naravno i na našu potrošnju mazuta, tako da smo ove grejne sezone potrošili nekih 500 tona više nego prethodne, tačnije potrošili smo blizu 3.600 tona“.

 Žikić kaže da je ovo preduzeće opravdalo očekivanje građana.

„Uzimajući u obzir da smo mi preduzeće koje radi u interesu građana , odnosno u javnom interesu, kao i činjenicu da smo spremno dočekali sve hladne talase, ne dozvolivši da se naši sugrađani smrzavaju , naše mišljenje je da smo opravdali očekivanja i da smo bili na visini postavljenog zadatka“, ističe Žikić i najavljuje:

 “U letnjim mesecima planiramo nastavak rekonstrukcije našeg vrelovodnog sistema u celini , kao i nastavak razgovora sa Gradskom upravom,  a u vezi nekih problema koje zajedno moramo da rešavamo“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>