Najnovije vesti
Home / Vesti / Zaječar: Danas javna rasprava o učešću građana u planiranju i odlučivanju o javnim prostorima
Zaječar: Danas javna rasprava o učešću građana u planiranju i odlučivanju o javnim prostorima

Zaječar: Danas javna rasprava o učešću građana u planiranju i odlučivanju o javnim prostorima

Zaječarska inicijativa organizuje javnu raspravu o učešću građana u planiranju i odlučivanju o javnim prostorima, danas, 12. novembra, u Omladinskom centru u Zaječaru.

„Podstaknuti učestalim diskusijama na temu radova i intervencija na javnim površinama, kako u samom Zaječaru tako i na nivou Republike, organizujemo javnu diskusiju sa ciljem da se kroz otvoreni razgovor građanima otklone nedoumice vezane za pomenutu problematiku, i ukaže na neophodnost učešća samih građana i stručne javnosti u urbanom planiranju i donošenju odluka o javnim prostorima. Cilj diskusije nije da se kritikuju dosadašnje odluke i rešenja, već da se rasprava otvori za širu javnost i da se u nju uključe svi relevantni faktori, kojih se ona tiče“, navode organizatori.

U diskusiji će učestvovati Mirko Popović, programski direktor Regulatornog instituta za obnovljive izvore energije i zaštitu životne sredine, Jovan Rajić, advokat i predsednik UO Regulatornog instituta za obnovljive izvore energije i zaštitu životne sredine i Božena Stojić, urbanistkinja, Institut za urbane politike.

Početak je zakazan za 18.00 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>